У Рівненській області подвиги їх залишаться у нашій пам'яті назавжди

У Рівненській області подвиги їх залишаться у нашій пам'яті назавжди

25.08.14 20:01 0 765
22 серпня, у капличках і храмах країни запалали численні свічки, підніжжя пам’ятників та обелісків вкрилися квітами. Цього дня вся Україна вшановує пам’ять працівників міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків. Долучилася до жалоби і вся міліція Рівненщини.

Коли обідня тиша розірветься поодинокими пострілами автоматів, щось непоправне в одну мить обірветься у люблячому серці близьких, які втратили того єдиного, кого любили понад усе… А стомлені очі вдови наповняться слізьми, здавалося б, на усе життя. Діти та родичі читатимуть його прізвище, викарбуване на холодному граніті посмертно…

Ризик є невід’ємною рисою професії правоохоронця. Справжні чоловіки, одягаючи погони, знають про це і готові до цього. Але злочинець веде гру без правил, саме тому ми, час від часу, схиляємо голови в журбі над могилами товаришів. У нашій пам’яті назавжди залишаться працівниками міліції ті, що віддали своє життя у боротьбі зі злочинцями.

– Невпинно спливає час. Змінюються покоління, відходять в історію події. Та скільки б часу не минуло, ми ніколи не забудемо подвигу наших колег, які не шкодуючи власного життя, стали на захист миру і спокою наших співгромадян, – сказав у своїй промові начальник обласного управління міліції Микола Щирук. – Нічим не можна зарадити вашому горю, ніщо не замінить втрати рідної людини. Але, разом з тим, дозвольте мені вручити вам посильну матеріальну допомогу, і нехай Господь Бог оберігає вас і ваші сім’ї.

Керівництво УМВС ось уже понад десяток років поспіль підтримує гарну традицію — в день вшанування пам’яті загиблих колег збирати їх сім’ї у майже родинному колі. Особлива увага до кожного, урочисте покладання квітів до стелли, хвилина мовчання, загальне фото і.... спогади, спогади, спогади... А на завершення урочистостей – організований для вдів молебень з екскурсією. Цього року вони запалять свічки за упокій у Свято-Георгіївському чоловічому монастирі у селі Пляшева Радивилівського району.

Час – єдиний безмовний свідок тих подій. Він лікує біль утрати та загоює наболілі рани… Вічна пам'ять про їх мужність та професіоналізм назавжди залишиться в історії міліції Рівненщини та у наших серцях.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підчас обстрілу Ізраїлю ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ