Волинь: ЗБРОЯ!

Волинь: ЗБРОЯ!

25.08.14 13:51 0 672
На Волині нещодавно розпочався мисливський сезон, однак серед мисливців уже є жертви: у Любомльському районі трапилися надзвичайна подія, внаслідок якої ледь не загинув чоловік.

52-річний мешканець Львівської області, перебуваючи на полюванні, внаслідок неналежного поводження із мисливською зброєю, отримав вогнепальне поранення ніг. Чоловіка госпіталізували у лікарню.

Тож правоохоронці вкотре попереджають: головною умовою безпеки під час поводження з мисливською вогнепальною зброєю є знання та чітке виконання правил її експлуатації, сувора дисципліна громадян, у тому числі – й на полюванні.

Мисливець завжди зобов’язаний поводитися зі зброєю так, наче вона заряджена і готова до пострілу. Під час зарядження та розрядження рушниці стволи повинні бути направленні верх або до землі. Якщо ж зустріли когось на полюванні, зброю слід розрядити. Розрядженою і в чохлі рушниця має бути, якщо ви їдете транспортом, а також коли підходите до населеного пункту (за 200 метрів).

При поводженні зі зброєю забороняється:

– направляти зброю на людину або домашніх тварин;

– передавати її в інші руки;

– стріляти без необхідності.

Категорично забороняється перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої!

Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються. Мисливець із рушницею у стані сп’яніння – небезпечний для оточуючих та самого себе!

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили полювання без відповідного інструктажу і дозволили брати участь у ньому особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Захищаючи територіальну ...
Наступна новина: Іран повідомляє про ...

КОМЕНТАРІ