У Волинській області міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав Наказ про спільні дії МВС і Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення

У Волинській області міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав Наказ про спільні дії МВС і Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення

25.08.14 14:49 0 709
Документ розроблено з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, які пропагують війну і насильство в Україні. Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який буде курувати від відомства цей напрямок роботи.

В рамках цього наказу, територіальні підрозділи МВС аж до дільничних інспекторів повинні будуть сприяти Національній раді з ТБ і радіомовлення у виявленні кабельних операторів, які не виконують рішення щодо припинення трансляції на території України 14 заборонених в установленому Законом порядку російських телеканалів.

Ті кабельні оператори, які в порушення рішення суду та Нацради будуть викриті в трансляції заборонених російських телеканалів - будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів у внутрішніх кабельних мережах у громадських будівлях усіх форм власності - школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів, як незаконне.

МВС нагадує, що перше, що зробила Російська Федерація в ході злочинної анексії Криму, це було відключення українських телеканалів і включення російських. Також на території Російської Федерації в кабельній мережі не транслюється жоден український телеканал.

- Україна як незалежна суверенна держава може і повинна захищати свій інформаційний простір від інформаційної агресії з боку РФ, яка цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між українськими громадянами. Результат цього - терористична війна на Донбасі, розв'язана за прямої участі заборонених нині російських телеканалів, - наголосив радник Міністра.

МВС закликає директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку в добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення в своїх внутрішніх мережах заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів.

Російські телевізійні канали, які заборонені для ретрансляції на території України відповідно до Рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення № 292 та 297 від 17.07.2014 року та ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва:

1. Перший канал. Всесвітня мережа

2. РТР-Планета

3. Росія 24

4. НТВ-Мир

5. ТVCI (ТВ Центр)

6. Росія 1

7. НТВ

8. ТНТ

9. Петербург 5

10. Зірка

11. РЕН-ТВ

12. Life News

13. Russia Today

14. РБК-ТВ

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інтернетний шахрай зняв ...
Наступна новина: Юнацькі Олімпійські ігри. ...

КОМЕНТАРІ