Луцьк: книжкова виставка-ярмарок відкрилась просто неба на Театральному майдані міста

Луцьк: книжкова виставка-ярмарок відкрилась просто неба на Театральному майдані міста

25.08.14 16:02 0 864
Після презентації виставки творчих робіт у арт-галереї «Луцьк» її учасники оглянули експозицію книг, що розташувалась просто неба на Театральному майдані міста навпроти Палацу культури.

Тут свої новинки презентували знані в краї видавництва «Ключі», «Терен», «Надстир’я», «Твердиня», «Волинська обласна друкарня», «Вежа-друк», «Волинські старожитності» та торгівельні організації «Руніка», «Освіта», «Планета», «Дім книги», «Знайка», «Ранок».

Окремою експозицією були представлені книги Національної спілки письменників України, Спілки християнських письменників, а також виставка старовинних Кобзарів, зорганізована Луцькою міською централізованою бібліотечною системою.

Зацікавила виставка книг і голову Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика та Луцького міського голову Миколу Романюка. Вони ознайомилися із представленими виданнями.

До слова, міський голова також оновив свою домашню бібліотеку, придбавши дві книги: «Спогади з Полісся, Волині і Литви» (Юзеф Ігнацій Крашевський) та фундаментальне джерело з історії Волині, безцінну пам'ятку староукраїнської писемно-літературної мови в її північноукраїнському варіанті - «ЛУЦЬКУ ЗАМКОВУ КНИГУ 1560-1561 РР.».

Експозиція триватиме й завтра. Відвідувачі виставки зможуть поспілкуватися з відомими українськими письменниками сучасності, взяти у них автограф, придбати книги тощо. Щодня проходитимуть цікаві презентації книжкових новинок, круглі столи, автограф-сесії, відкриті дискусії з питань книговидання.

Батьки напередодні початку навчального року зможуть придбати для школярів як навчальні приладдя, так і книги.

Передбачається, що в рамках виставки-ярмарку відбудеться благодійна акція –збір літератури для передачі бійцям, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ