Тернопільська обласна рада та Автономна республіка Аджарія підписали Угоду про співробітництво

Тернопільська обласна рада та Автономна республіка Аджарія підписали Угоду про співробітництво

25.08.14 19:34 0 832
24 серпня, підписано договір про співробітництво між Тернопільською обласною радою та Автономною республікою Аджарія (Грузія).

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець під час підписання Угоди зазначив:: «в новітній історії, Україна та Грузія демонструють світові яскравий приклад дружби, партнерства та взаєморозуміння. Особливої оцінки заслуговує тісна взаємодія наших країн у реалізації обраного курсу на повноправну інтеграцію до Європейського Союзу. Яскравим прикладом цьому є підписання в один день – 27 червня 2014 року у Брюсселі, Україною і Грузією угод про асоціацію з Євросоюзом. Твердо переконаний у необхідності подальшого зміцнення українсько-грузинського партнерства, спрямованого на всебічне поглиблення взаємин між нашими народами в об’єднаній Європі, в тому числі, і на регіональному рівні. В цьому напрямку між нашими регіонами вже зроблено ряд кроків. Зокрема, у травні 2011 року на підставі підписаної угоди про партнерство і співробітництво, Тернопіль і Батумі стали містами-побратимами. Одним з найважливіших на проблемних питань двосторонніх відносин залишається необхідність активізації економічної співпраці між нашими країнами. Угода про співробітництво між двома нашими регіонами передбачає налагодження зв’язків у сферах економіки, культури, освіти, медицини».

Голова Автономної республіки Аджарія Автанділ Берідзе наголосив, що Аджарія готова співпрацювати з Тернопільщиною, особливо у питаннях сільського господарства. «Наш край зацікавлений у налагодженні взаємовідносин між Тернопільщиною та Аджарією,особливо щодо співпраці у сільському господарстві. Для нашого краю це є надзвичайно важливим предметом для двомовностей»..

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ