В Івано-Франківську відбулися заходи у рамках всеукраїнської громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

В Івано-Франківську відбулися заходи у рамках всеукраїнської громадської акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

26.08.14 10:54 0 845
До проведення в Івано-Франківську урочистих заходів з нагоди найурочистіших та найвеличніших для нашої держави свят – Дня Державного прапора та Дня Незалежності України – уже традиційно долучилися і прикарпатські рятувальники. 25 серпня на площі перед ратушею в обласному центрі за ініціативи керівництва Управління ДСНС в області було проведено громадську акцію «Запобігти.Врятувати.Допомогти.»

Івано-франківці та гості міста мали можливість зблизька роздивитися аварійно-рятувальну техніку та спорядження, за допомогою якого рятуються людські життя, ліквідовуються пожежі і інші надзвичайні події. Люди почули безпосередньо з уст фахівців, як слід поводитися у тій чи іншій ситуації, що робити і куди звертатися у випадку біди. Також всім пояснили, як функціонує рятувальне спорядження, дозволили торкнутися та навіть приміряти спеціальний бойовий одяг. Особливо раділи діти: далеко не кожного дня побачиш таку дивину. Дорослі дещо стриманіше висловлювали емоції, однак у своїх висновках і вони були одностайні: такі профілактичні заходи надзвичайно корисні та повчальні. Присутнім роздавали застережливі листівки та спеціальні головні убори з символікою служби.

Особливо несподівано та приємно було побувати на акції «Запобігти.Врятувати.Допомогти.» учасникам Форуму української молоді діаспори «Франківськ-2014», котрий проходить на Прикарпатті 17-28 серпня. Молоді українці із близько тридцяти країн світу надзвичайно зацікавилися специфікою роботи українських рятувальників. На своїй Батьківщині далеко не всі мали можливість детально ознайомлюватись з діяльністю аварійно-рятувальних служб. Усе почуте та побачене, кажуть, дуже вразило їх, а тому у майбутньому ще уважніше ставитимуться до власної безпеки і ретельніше дотримуватимуться усіх необхідних правил.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ