Буковина: обшуки у підприємців на "Калинівському ринку" та "Добробуті" міліція проводила правомірно

Буковина: обшуки у підприємців на "Калинівському ринку" та "Добробуті" міліція проводила правомірно

26.08.14 08:06 0 958
Співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС 20 серпня виконували ухвалу Першотравневого районного суду міста Чернівців.

До правоохоронців звернувся представник правовласника в Україні зареєстрованого знаку для товарів і послуг «Адідас». Він повідомив, що декілька підприємців на «Калинівському ринку» та «Добробуті» незаконно реалізовують одяг із використанням лейблу «Адідас». Окрім того, представник правовласника наголосив, що попередньо усі торговці були попереджені про неправомірність своїх дій та навіть підписали відповідні документи про необхідність усунення цього товару. Однак, виконувати зобов’язання не поспішали. Тож побачивши, що підприємці його ігнорують, представник правовласника «Адідас» і звернувся до правоохоронних органів.

Слідчим управління УМВС України в Чернівецькій області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті - штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Результати проведеного досудового розслідування показали, що і справді у торгівельних контейнерах та магазинах на «Калинівському ринку» та «Добробуті» приватні підприємці реалізовують фальсифікований товар, зокрема спортивний одяг.

За клопотанням слідчого, підтриманого прокуратурою Чернівецької області, Першотравневий суд міста Чернівців виніс ухвалу на проведення обшуків торгівельних, складських та інших приміщень, де зберігаються речові докази. Але 20 серпня, коли працівники УДСБЕЗ УМВС прийшли виконувати ухвалу суду, в одному з магазинів приватні підприємці перешкоджали міліціонерам. Із застосуванням фізичної сили вони виштовхали з магазину працівників міліції, одному навіть нанесли легкі тілесні ушкодження, після чого на місце події викликали слідчо-оперативну групу Садгірського райвідділу міліції. Аби не допустити подальшого розгортання конфлікту, правоохоронці покинули територію ринку.

Слідчим відділенням Садгірського РВ УМВС було відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вашингтон з допомогою ...
Наступна новина: ООН засуджує ...

КОМЕНТАРІ