У Канаді зняли фільм про легендарну капелу українських бандуристів

У Канаді зняли фільм про легендарну капелу українських бандуристів

26.08.14 08:26 0 762
У вересні у Торонто відбудеться прем’єра документального фільму «Музика виживання», що розповідає історію легендарної капели бандуристів у роки Другої світової війни.

Про це VIDIA розповів Марко Фаріон, який сам 25 років працював у цій капелі (від 1977 до 2002 року).

«Як німці Київ перейняли, то члени Державної зразкової капели потрапили в полон. Німці змушували їх давати концерти для полонених по таборах, – розповів Марко Фаріон. – Було 16 музикантів та ще й 14-літній Петрусь, племінник диригента Григорія Китастого. Петруся хотіли заслати у дитячий табір на певну смерть, але бандуристи його врятували, сказавши німцям, що він соліст колективу».

«Хоробра сімнадцятка», як називали потім Капелу бандуристів ім. Т. Шевченка, пережила жорстокість нацистів та перебралася після війни в Детройт. Ансамбль існує досі.

Фільм зняв бандурист та голлівудський звукорежисер Орест Сушко. Він сам родом із Торонто, де відбуватиметься прем’єра. На презентації фільму будуть присутні двоє з «Хороброї сімнадцятки»: Петрусь, якому вже 86 років, та 102-літній бандурист Микола Лісківський.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівщина: група ...

КОМЕНТАРІ