Попри брак коштів, українські учні змогли привезти нагороди з міжнародних олімпіад

Попри брак коштів, українські учні змогли привезти нагороди з міжнародних олімпіад

26.08.14 11:34 0 808
2014 рік, як і всі попередні, приніс українським школярам багато медалей на міжнародних олімпіадах. Спільними зусиллями педагогів, батьків та спонсорів команди українських старшокласників змогли гідно представляти країну.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише оглядач Оксана Онищенко.

«Готуватися доводилося в непростих умовах. Коли катастрофічно не вистачало бюджетних грошей навіть на квитки. Коли нічим було платити запрошеним на тренувальні збори суперлекторам. Коли дуже хотілося купити гарну командну форму. Пам’ятаю, один з наукових керівників однієї з команд зопалу навіть обіцяв закласти свою двокімнатну квартиру, якщо не будуть знайдені гроші на підготовку і квитки на літак для його команди. До честі спонсорів і Міністерства освіти, цього робити не довелося», – пише оглядач.

Міжнародна олімпіада з екології проходила у Стамбулі (Туреччина). У ній брали участь понад 150 школярів із 44 країн світу. Україну представляли дві одинадцятикласниці, і обидві завоювали медалі. Золото у Анастасії Бурзи, учениці Херсонського академічного ліцею ім. О.Мишукова при Херсонському державному університеті. Срібло у Ольги Пашковської, учениці Чернівецького міського ліцею №3.

Міжнародна олімпіада з математики була однією з найчисленніших – в ній брали участь 560 школярів з 101 країни. У неофіційному командному заліку українці посіли шосте місце у світі. Перед нами у рейтинговому списку тільки Китай, США, Тайвань, Росія і Японія.

З Кейптауна (ПАР), де проходила олімпіада, всі шість наших учасників повернулися з медалями. Золото у Вадима Калашникова (Харківський фізико-математичний ліцей №27) та Євгена Диомидова (Русанівський ліцей Дніпровського району Києва). Варто зазначити, що для Вадима Калашникова це вже друга золота медаль (у минулому році він також став чемпіоном). А Євген Диомидов мав усі шанси стати абсолютним чемпіоном олімпіади. Але, на жаль, останню складну задачу він зміг вирішити на повний бал вже після завершення олімпіади.

Срібло у командну скарбничку принесли Денис Смірнов (Харківський фізико-математичний ліцей №27), Наталія Хотяінцева (ліцей №171 «Лідер» Печерського району Києва), Назарій Палько (Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім. Івана Франка). Кожному з них не вистачило всього одного бала до «золота». Бронзовою медаллю нагороджена Софія Дубова (Харківський фізико-математичний ліцей №27).

В Тайбеї (Тайвань) проходила Міжнародна учнівська олімпіада з інформатики. На ній змагалися 309 учасників з 83 країн світу. Українська команда була представлена чотирма талановитими молодими людьми. Срібна медаль у Іллі Шевченка (Харківський фізико-математичний ліцей №27). «Бронза» у Михайла Бабенко (Харківський навчально-виховний комплекс №45 «Академічна гімназія») та Андрія Селіванова (Дніпропетровський ліцей інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті). Диплом учасника – у Андрія Омельяненко (Полтавська обласна спеціалізована школа-інтернат II-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів і курсів при Кременчуцькому педагогічному училищі імені А. Макаренка).

У Міжнародній учнівській олімпіаді з фізики, яка проходила в Астані (Казахстан), брали участь 374 школярі з 83 країн світу. Найкраще виступила команда Китаю – всі її учасники вирушили додому із золотими медалями. Але й українці показали вищий пілотаж. Всі п’ятеро наших учасників завоювали «срібло»: Олексій Мельник і Дмитро Горіхів (обидва – учні природничо-наукового ліцею №145 Печерського району Києва), Єгор Бондар (фізико-математична гімназія №17 м. Вінниці), Дмитро Зіненко (Український фізико-математичний ліцей КНУ ім. Т. Шевченка), Михайло Рашковецький (Рішельєвський ліцей при Одеському національному університеті імені І. Мечникова).

Можуть похвалитися видатними успіхами і наші юні хіміки. На олімпіаду у Ханой (В’єтнам) з’їхалися талановиті школярі з 77 країн (291 людина). Але це не завадило українській команді увійти у трійку кращих у світі. Золоті медалі завоювали кияни Роман Діденко (ліцей №100 «Поділ») та Христофор Хохлов (природничо-науковий ліцей №145). Срібло у львів’ян Олега Гордійчука та Владислава Нешти, учнів Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату при ЛНУ ім. І. Франка. А золотий призер олімпіади Роман Діденко став другим абсолютним золотим чемпіоном Міжнародної олімпіади, поступившись школяреві з Сінгапуру всього один бал.

Міжнародна біологічна олімпіада проходила в Індонезії на острові Балі. У ній взяли участь 238 юних біологів з 62 країн світу. Срібною медаллю нагороджений Сергій Орлик, учень київського ліцею «Інтелект». Бронза в інших його товаришів по команді: Єлани Кісіль (Дебальцевська школа №5 Донецької області); Миколи Кліща (Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при ЛНУ ім І. Франка) та Дарини Кузьменко (Харківська гімназія №47).

За кількістю медалей українці показали такі ж результати, як і команди Нідерландів, Швейцарії, В’єтнаму і Казахстану. У світовому рейтингу всі ці команди розділили з Україною восьме місце. Очолює список команда Тайваню – чотири золотих медалі на чотирьох учасників.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Супер-відомою ...

КОМЕНТАРІ