26 серпня 2014: іменинники, події

26 серпня 2014: іменинники, події

26.08.14 09:27 0 805
26 серпня вшановується пам'ять святителя Тихона, Задонського чудотворця.

Наші пращури у цей день прибирали у сараях і погребах, щоб до зимових сховищ не пристала осіння гниль. Спостерігали у цей день за горобиною: якщо цвітіння горобини пізнє, можна очікувати довгої і теплої осені.

День народження 26 серпня відзначають депутат Волинської обласної ради Віктор Кобринчук, заступник голови Обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Василь Авраменко, директор виконавчої дирекції Волинського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Тетяна Андреєва.

Щир вітаємо іменинників,зичимо невичерпної снаги на творення добрих справ!

26 серпня - народились:

1740 - один з винахідників повітряної кулі Жозеф Мішель Монгольф'є.

1866 - вчений-економіст, державний діяч Володимир Косинський (обіймав посаду міністра праці пр гетьманові Скоропадському).

1873 - американський винахідник Лі Де Форест (за своє життя отримав 180 патентів на винаходи, головний винахід тріод - електронна лампа, якщо на вхід подати слабкий електричний сигнал, то він посилиться).

1875 - британський державний діяч, видавець і письменник Джон Бакен.

1880 - французький поет Гійом Аполлінер (впливовий діяч європейського авангарду початку XX століття, брав участь у Першій світовій війні).

1904 - англійський письменник Крістофер Ішервуд (відкрито виступав за визнання прав сексуальних меншостей, визнавав свою гомосексуальність).

1914 - аргентинський письменник і поет Хуліо Кортасар (писав у жанрі побутової фантастики і магічного реалізму).

1938 - письменник-фантаст і журналіст Володимир Степанович Губарєв.

1976 - знаменита рок-співачка, автор і виконавець своїх пісень Земфіра (випустила п'ять студійних альбомів, збірник бі-сайдів і два LIVE-альбому).

26 серпня - цей день в історії

1071 - війська турків-сельджуків здобувають перемогу над візантійцями в битві при Манцикерте: в полон потрапив візантійський імператор Роман IV Діоген, ціною викупу стала поступка туркам ряду земель в Малій Азії.

1346 - англійські війська короля Едуарда III наголову розгромили французів в битві біля Кресі в ході Столітньої війни (англійці вперше використали гармати, що і вирішило результат битви).

1907 - знаменитий ілюзіоніст Гаррі Гудіні виконав неймовірний фокус: будучи закутим в ланцюги і кинутий у воду примудрився спливти на поверхню через 57 секунд.

1914 - у ході Першої світової війни війська Російської імперії зазнали від німців жорстокої поразки в битві при Танненберзі (командувач російської армії генерал Олександр Самсонов застрелився).

1978 - венеціанський кардинал Альбіно Лючані обраний Папою римським (тобто главою Римсько-Католицької церкви в усьому світі): вважав, що суперечність між словами і справами католиків породжує атеїзм, зневажливо ставився до дипломатичних інтриг, зарахований до лику святих.

1991 - керуючий справами ЦК КПРС Микола Кручина викинувся з балкона своєї квартири (багато дослідників вважають це замовним убивством у зв'язку зі зникненням "золота партії").

1999 - знаменитий американський спринтер Майкл Джонсон встановив новий світовий рекорд з бігу на 400 метрів (результат склав приголомшливі 43.18 секунди).

2008 - розчленування Грузії: в результаті участі Росії в грузино-осетинському конфлікті Президент Росії Д. А. Медведєв підписав указ про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії (небагато країн наслідували приклад росіян: Республіка Нікарагуа, Боліваріанська Республіка Венесуела і Республіка Науру).

2009 - відкрився експортний газопровід з Росії до Південної Осетії "Дзуарікау - Цхінвал" (є самим високогірним у світі).

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі міліціонери ...
Наступна новина: На Апеляційному суді у ...

КОМЕНТАРІ