Чернівці вивчають досвід Латвії та Литви із впровадження програм енергоефективності

Чернівці вивчають досвід Латвії та Литви із впровадження програм енергоефективності

27.08.14 20:02 0 729
У рамках проекту українсько-німецької співпраці «Енергоефективність у муніципалітетах» та на виконання меморандуму про співпрацю між Чернівецькою міською радою і проектом GIZ міський голова Олексій Каспрук бере участь у програмі «Енергоефективність – обмін досвідом в країнах Балтії та вивчення можливостей в Україні». Заходи програми відбуваються 25-29 серпня в Ризі та Цесісі (Латвія).

Учасники програми матимуть змогу ознайомитися з політичними, організаційними та фінансовими механізмами, які дозволили впровадити в країнах Балтії ефективні заходи енергозбереження, побачити як працюють реальні проекти енергоефективної термомодернізації в житловому фонді, зокрема вивчити досвід міста, яке надає найкраще послуги з обслуговування житлового фонду за найнижчою ціною, побачити результати впровадження заходів з оптимізації системи центрального теплопостачання, реконструкції житлових будівель.

Заплановано зустрічі з представниками Міністерства економіки Латвії, в тому числі Департаментів з реалізації фондів ЄС, з питань відновлювальних джерел енергії і енергоефективності, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства захисту навколишнього середовища та регіонального розвитку, Міністерства фінансів, муніципалітетів міст Цесіс та Вальмієра. Також буде нагода поспілкуватися з представниками Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, енергосервісної компанії «Renesco», представниками європейських комерційних банків та правових кіл.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Волинській області голова ...

КОМЕНТАРІ