Хмельницькі міліціонери пропонують банкам та інтернет-магазинам разом боротися із шахрайствами

Хмельницькі міліціонери пропонують банкам та інтернет-магазинам разом боротися із шахрайствами

27.08.14 15:23 0 691
Відповідні листи з проханням розмістити застережну інформацію були направлені керівництву «ПриватБанку» та інтернет-сайту Slando.ua.

Впродовж останнього часу на території Хмельницької області значного поширення набули випадки вчинення відносно громадян шахрайських дій, пов’язаних із перерахуванням коштів за допомогою карток та терміналів «ПриватБанку», а також під час придбання товарів на сайті slando.ua.

У більшості випадків громадяни, домовляючись із зловмисниками, добровільно надають їм особисті дані (П.І.Б., номер картки, особистий код), після чого ті мають можливість вільно розпоряджатись коштами громадян, що перебувають на банківських рахунках.

Правоохоронцями здійснюються різноманітні профілактичні заходи, спрямованні на попередження вчинення кримінальних правопорушень даної категорії, однак, незважаючи на це, випадки вчинення даного різновиду шахрайств продовжують мати місце. В зв’язку з цим, начальник УМВС України в Хмельницькій області полковник міліції Олександр Розізнаний звернувся до керівництва «ПриватБанку» та ТОВ «Сландо Україна» з проханням розмістити у банкоматах та на головній сторінці сайту інформацію застережного характеру, згідно з якою не слід надавати стороннім особам свої персональні дані, що стосуються наявних рахунків у банківських установах, та дані, які можуть сприяти доступу до їх рахунків (карток). Разом з тим, Олександр Григорович попросив вживати й інших заходів, що відносяться до їх компетенції, та можуть посприяти захисту громадян від вчинення відносно них шахрайських дій.

Міліціонери ж у черговий раз закликають: якщо вам телефонують невідомі особи, представляються банківськими працівниками і під приводом будь-яких дій з вашим рахунком намагаються взнати номер банківської картки чи пін-код, або представляються правоохоронцями і під приводом звільнення рідних від кримінальної відповідальності умовляють вас переказати кошти, одразу переривайте зв’язок та телефонуйте на 102.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лише під час живого ...

КОМЕНТАРІ