В Житомирській області у Брусилові в музеї імені Івана Огієнка відкрили першу експозицію

В Житомирській області у Брусилові в музеї імені Івана Огієнка відкрили першу експозицію

27.08.14 19:54 0 653
Напередодні Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України, 22 серпня в селищі Брусилів відбулося відкриття першої експозиції в музеї ім. І. І. Огієнка, присвяченою життю і творчості видатного земляка.

В експозицію увійшла кімната з особистими речами Івана Огієнка, а також відео з Канади, на якому Іван Іванович читає лекцію в університеті. Крім того, виставлені праці науковців і дослідників, які розкривають творчий і життєвий шлях митрополита Іларіона.

Участь у відкритті експозиції брали представники обласної та районної влади, Всеукраїнського товариства ім. І. Огієнка, спілки «Просвіта», лауреати премії ім. І. Огієнка, нащадки Огієнка. З цієї нагоди до Брусилова завітав також професор колегії Святого Андрія і діючий директор Центру українсько-канадських студій Манітобського університету Роман Єринюк.

Голова Брусилівської райдержадміністрації Олег Ніколайчук привітав усіх зі знаменною подією та повідомив, що найближчим часом навпроти музею Огієнка будуть виблискувати куполи храму, про відродження якого так мріяв сам митрополит Іларіон.

Громада Брусилівщини пам’ятає та шанує свого видатного земляка. Його ім’я має центральний майдан районного центру, районний історико-краєзнавчий музей, біля якого встановлений пам’ятний знак. Наразі триває відбудова церкви, де хрестився Іван Огієнко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ