На Житомирщині до Дня незалежності України відкрили два пам’ятники Тарасу Шевченку

На Житомирщині до Дня незалежності України відкрили два пам’ятники Тарасу Шевченку

27.08.14 20:40 0 665
День незалежності України в Андрушівському та Червоноармійському районах області відзначили особливою подією. У райцентрах було відкрито пам’ятники Тарасу Шевченку.

Пам’ятник Кобзарю споруджено в Червоноармійську на добровільні внески благодійників району, мешканців сусідніх сіл, а також земляків, які нині проживають в інших містах України, але пам’ятають про рідну землю.

За словами голови Червоноармійської райдержадміністрації Леоніда Фесенка, це історична подія і кожен мешканець району зробив свій посильний внесок у спільну справу – відкриття пам’ятника.

Цього ж дня і в Андрушівці було урочисто відкрито пам’ятник Тарасу Шевченку. Голова Андрушівської райдержадміністрації Роман Гаврилович наголосив, що відкриття пам’ятника Великому Кобзареві як ніколи нагадує нам про те, що ми повинні боротися за нашу свободу та незалежність.

Пам’ятник Тарасу Шевченку в Андрушівці виготовлено із піщаника (родовище в с. Застіноче, Тернопільської області) за кошти приватного підприємця Євгенія Гринишина працівниками ФОП Гринишин Є. Я., художній оформлювач – Сергій Когут.

Районна влада допомагала у встановленні пам’ятника Т.Г. Шевченку та благоустрою території. Також у райцентрі площу ім. В. Леніна перейменовано на площу ім. Т. Шевченка.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: вогнеборці ...
Наступна новина: Завдяки прокуратурі міста ...

КОМЕНТАРІ