Завдяки зусиллям рятувальників, на Луганщині запрацював зруйнований терористами дитячий садок: дітлахи та працівники садка щиро дякують за небайдужість та оперативність

Завдяки зусиллям рятувальників, на Луганщині запрацював зруйнований терористами дитячий садок: дітлахи та працівники садка щиро дякують за небайдужість та оперативність

27.08.14 17:49 0 810
26 серпня у Лисичанську, на Луганщині, знову запрацював дитячий садочок «Світлячок». Заклад був частково зруйнований внаслідок дій терористів. Рятувальники ДСНС України одразу ж розпочали роботи з відновлення функціонування садка. Протягом двох тижнів зведений загін Міжрегіональнгого центру швидкого реагування ДСНС України (м.Ромни Сумська обл.), на чолі з полковником Сергієм Біляєвим, наполегливо працювали аби якнайшвидше садок знову відкрив двері для своїх вихованців.

«Одразу по приїзді на Луганщину зведений загін приступив до відновлення інфраструктури регіону, віддаючи перевагу саме об`єктам соціальної сфери, - зазначив начальник загону рятувальників Сергій Біляєв. –Дошкільний заклад «Світлячок» розрахований на 250 діток. Внаслідок мінометного обстрілу будівлі терористами були зруйновані більшість вікон садка, пошкоджені дах, стіни, меблі, приладдя, прилегла. Садок дійсно був у жахливому стані. Проте немає таких завдань, які не можуть виконати люди, що обрали собі за професію порятунок та допомогу. Доводилося бути і муляром, і штукатуром, і вантажником, і слюсарем, і склярем. Позаду копітка, виснажлива щоденна праця. дитсадок «Світлячок» знову почав працювати, і більшої радості для нас, рятувальників, годі й чекати. На цю урочисту подію ми привезли для дітлахів солодощі, а також подарували їм Прапор України, як оберіг, як символ обов’язкового відновлення всього Донбасу».

На відкриття садочка завітали рятувальники, керівник загону Сергій Бііляєв та чотирилапі рятувальники Кінологічного центру МЦШР. Дітлахи були щасливі і з задоволенням гралися із собаками. Адже саме спілкування з тваринами допомагає малюкам швидше забути про воєнні дії на сході країни.

Дітлахи та співробітники дитячого садку щиро вдячні рятувальникам за їхню допомогу. На знак вдячності, колектив закладу надіслав Голові ДСНС України лист-подяку, у якому вони висловлюють щиру подяку Голові Служби Сергію Бочковському, начальнику МЦШР ДСНС України Сергію Біляєву, психологу Сергію Павлюку, та рятувальникам загону за небайдужість до людського горя та допомогу у відбудові Лисичанська.

“Коли вихователі та інші працівники дошкільного закладу вперше побачили наслідки обстрілів у нашому дитячому садку, то жахнулися: потрощені майже всі вікна, вирвані рами, розбиті павільйони, посічені осколками стіни, меблі і, навіть, іграшки. Сильно постраждали зелені насадження, дерева. Вкрилися воронками від снарядів асфальтне покриття та ігрові майданчики.

З великою подякою ми сприйняли допомогу від рятувальників. Вони змогли швидко, оперативно, якісно виконати великий обсяг робіт по відбудові зруйнованого. Дуже важливим для нас була не тільки практична допомога, але й психологічна підтримка, щирі слова співчуття рятувальників. Важливою була і гуманітарна допомога для дітей нашого дитячого садка – канцелярські товари, засоби особистої гігієни, іграшки, одяг. Адже багато сімей наших вихованців залишилися і без житла, і без засобів існування. Все це допомогло нам якнашвидше відновити роботу дитячого закладу. у відремонтованих групах вже лунають дитячі голоси. І хоча діти ще дуже налякані, але з усмішками зустрічають своїх добрих ангелів – рятувальників загону ДСНС України. Щира подяка Вам, Сергію Станіславовичу та вашим співробітникам за людяність, щирість, і за те, що не залишили нас і наших вихованців у біді”, - йдеться у листі.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ