У Рівненській області місцеві рятувальники провели лекцію для директорів навчальних закладів району

У Рівненській області місцеві рятувальники провели лекцію для директорів навчальних закладів району

27.08.14 15:16 0 662
26 серпня місцевими рятувальниками для керівників загальноосвітніх навчальних закладів та їх заступників проведено лекцію на тему «Вимоги пожежної безпеки для закладів системи освіти України». Метою даного заходу було ознайомлення директорів шкіл з основними вимогами пожежної безпеки, необхідність забезпечення та приведення у належний протипожежний стан навчальних закладів, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів.

Лекцію провели саме для директорів шкіл та їх заступників, адже керівники цих закладів несуть пряму відповідальність за недотримання цих вимог. І відповідальність за їх порушення може бути як адміністративна, так і кримінальна.

При проведенні даного заходу рятувальники звернули увагу присутніх на дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій при виникненні загорання. Особлива увага приділялась забезпеченню приміщень первинними засобами пожежогасіння, справного стану автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водопостачання, наявності вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, інструкцій з питань пожежної безпеки, планів евакуації, дотримання норм та правил пожежної й техногенної безпеки на даних об’єктах.

Фахівці також наголосили керівникам навчальних закладів на необхідності проведення серед школярів широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи. Адже учні повинні знати про низку небезпек, які їх оточують, бути готовими самостійно й свідомо протистояти надзвичайним ситуаціям різного характеру та оволодіти навичками здорового способу життя та безпечної поведінки.

«Потрібно зробити все можливе, аби життя дітей було безпечним. Варто пам’ятати, що безпека дитини – справа дорослих і ставитися до цього потрібно з відповідальністю» - зазначив педагогам начальник Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС у Рівненській області Андрій Муравинець.

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: гуманітарна ...
Наступна новина: Луцьк: бюджет міста ...

КОМЕНТАРІ