Тернопілля: у Козовій відкрили сквер Героїв «Небесної сотні»

Тернопілля: у Козовій відкрили сквер Героїв «Небесної сотні»

27.08.14 18:10 0 801
Оновлений сквер Героїв «Небесної сотні» відкрили 24 серпня у смт. Козова. Тут встановили стелу з фотографіями сучасних борців за волю України, фонтан, дитячий майданчик. У планах – будівництво каплички Пр. Богородиці на території скверу.

«По всій Україні увіковічнюють пам’ять Героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності, - зазначив голова Козівської районної державної адміністрації Олександр Васильович Лазарчук. – Тому відкриття скверу у Козовій - це спроба закарбувати у пам’яті людей ті події, які відбувалися ще кілька місяців тому, та тих, хто загинув у боротьбі за кращу долю України. Всі ми у великому боргу перед кожним із них. Тому наше завдання – зберегти пам’ять про Героїв, передати її наступним поколінням та своїми вчинками продовжувати їхню місію».

Відкриття оновленого скверу стало справжнім святом у смт. Козова. Діти перерізали символічну стрічку та запустили у небо повітряні кульки. Відтак сквер окропили свяченою водою отці із парафії Успіння Пресвятої Богородиці.

До слова, саме спільними зусиллями церковної громади і мешканців селища вдалося провести відповідні роботи.

«Сквер знаходиться неподалік церкви. У ньому зможуть відпочивати не тільки діти, а й дорослі. Тут створено всі умови для молитви, відпочинку, медитації, - розповів отець Василь Баглей, священик парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт. Козова. – Однак особливу увагу у цьому місці присвячено нашим полеглим Героям. Ми облаштували стелу з фотографіями тих, хто загинув під час революції Гідності. У планах – будівництво пам’ятника Героїв «Небесної сотні». Думаю, мама, яка приведе сюди дитину, помолиться з нею, пограється і обов’язково скаже: «За те, що ми є тут, що над нами мирне небо, що ти маєш можливість зростати у вільній незалежній державі, пролили кров наші Герої».

Тільки так, як зауважив отець, дітям можна прищепити почуття гідності, жертви і патріотизму.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бойовики на Донбасі ...
Наступна новина: Львівщина: подяка!

КОМЕНТАРІ