На Тернопіллі підписано Угоду про співпрацю з Аджарією

На Тернопіллі підписано Угоду про співпрацю з Аджарією

27.08.14 17:41 0 660
На Тернопільщині перебуває офіційна делегація Автономної республіки Аджарія (Грузія). У її складі – голова Верховної ради Автономної республіки Аджарія Автанділ Берідзе, заступник голови Давід Бацікадзе, керівник апарату Верховної ради Автономної республіки Аджарія Рамаз Болквадзе, помічник голови - Гіоргі Горадзе та депутат - Тімур Кахідзе.

На честь прибуття високоповажних гостей на флагштоці біля Тернопільських облдержадміністрації та обласної ради поряд з державним прапором України, знаменами Тернопільщини та червоно-чорним визвольної боротьби, піднято національний стяг Грузії.

24 серпня було підписано Угоду про співробітництво між Тернопільської обласною радою та Верховною радою Автономної республіки Аджарія. Вона передбачає налагодження тісної справ праці в економічній, культурній, гуманітарній сферах.

«Ми також пропонуємо наш досвід побудови держави та співпраці й відносин з окупованими територіями, - зазначив Автанділ Берідзе. - Ми пропонуємо торгівлю, обмін товарами та цитрусовими. Та крім того, ми пропонуємо наші відкриті серця та дружні обійми». Представники делегації також наголосили на готовності Аджарії прийняти на реабілітацію воїнів, які перебувають зараз у зоні АТО, та їхніх дітей.

Від імені голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олега Сиротюка, делегацію Автономної республіка Аджарія привітав його заступник Леонід Бицюра.

«Ваш візит є дуже символічним для нас, - зазначив він. - Наша з вами перша зустріч відбулася ще в 2007 -му в Батумі. Тоді я на власні очі побачив, як ви ефективно протидіяли економічній та інформаційній блокадам з боку Росії. У 2008-му під час окупації Росією Грузії, ми перші підтримали вас та запропонували руку допомоги. Результатом нашої взаємодії та взаємопідтримки згодом стало підписання Угоди між Батумі і Тернополем про побратимство. Ми багато взяли для себе від Батумі і щодо благоустрою, і щодо ведення міської господарки, і щодо активізації місцевого самоврядування. Підписана нині Угода між нашими регіонами є природним наслідком розвитку стосунків наших міст та громадян. Так, ми потребуємо розширення економічної складової наших взаємин. Але найважливіше, чого потребуємо, це зміцнення довіри та поглиблення дружби між нашими народами. Адже Україну та Аджарію об’єднує не тільки спільний рух у напрямку Європи, а й спільні зовнішні загрози. Ми дуже поважаємо та шануємо грузин за їхню волелюбність, патріотизм, єдність і цілеспрямованість, і докладемо всіх зусиль, аби наші вже офіційні стосунки між регіонами перетворилися в ефективні управлінські, ділові, економічні зв’язки».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ