Міністр Аграрної політики та продовольства України відвідав «Птахофабрику «Тернопільська»

Міністр Аграрної політики та продовольства України відвідав «Птахофабрику «Тернопільська»

27.08.14 16:07 0 757
Під час робочого візиту на Тернопільщину 26 серпня Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка та голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк ознайомилися з роботою приватного акціонерного товариства «Птахофабрика «Тернопільська», що у с. Великі Гаї Тернопільського району.

Птахофабрика займається виробництвом яєць. На початок 2013 року потужність ПАТ «Птахофабрика «Тернопільська» становила 560 тисяч голів. Це дозволяло виробляти 520 тисяч яєць в день. До кінця 2014 року кількість птиці та обсяги виробництва планують збільшити вдвічі.

«У планах проект розширення масштабів та здійснення реконструкції підприємства, - зазначив Олег Сиротюк. – Остання включає в себе будівництво нових пташників та цехів».

Окрім цього, як зазначив голова наглядової ради ПАТ «Птахофабрика «Тернопільська» Петро Сачик, на підприємстві планується збільшити обсяги виготовлення комбікормів, модернізувати умови для зберігання зерна. На даний момент на фінальному етапі будівництво двох нових цехів по переробці яєць та сої.

Ігор Швайка позитивно оцінив роботу птахофабрики. Він зазначив що у Верховній Раді розглядають Закон про державну підтримку сільського господарства, який передбачає компенсацію з державного бюджету сільськогосподарським підприємствам.

«На прикладі птахівництва, опишу яка ситуація існувала раніше, - зауважив Ігор Швайка. Виробник, який збудував комплекс міг отримати компенсацію, лише за тих обставин, що його проектна потужність була не менша ніж один мільйон курей. Підприємства, які займалися тваринництвом отримували компенсацію, якщо поголів’я становило не менше 1200 свиноматок і не менше 500 голів великої рогатою худоби. Це абсолютно неприпустимі речі. Закон писався лише для великих підприємств, менші згідно нього компенсації не отримають».

Міністр зазначив, що ці обмеження зняли. Після ухвалення законопроекту Верховною Радою сільськогосподарські підприємства будуть отримувати компенсацію незалежно від їх величини.

Довідково:

ПАТ «Птахофабрика «Тернопільська» створене у 1971 році як Тернопільська міжколгоспна птахофабрика. 13 серпня 1999 р підприємство реорганізували у ВАТ.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ