Леонід Бицюра взяв участь у Форумі української молоді діаспори

Леонід Бицюра взяв участь у Форумі української молоді діаспори

27.08.14 19:32 0 711
Форум української молоді діаспори «Франківськ-2014» триває в Івано-Франківську. У рамках заходу у місті розпочалися Річні збори та Конференція Світового конгресу молодіжних організацій (СКУМО).

У заході беруть участь понад 100 учасників з близько 30 країн світу: Румунiї, Бoлгарiї, Словенії, Рoсiї, Вiрменiї, Грузiї, Бiлoрусi, Литви, Естoнiї, Швецiї, Нiмеччини, Канади, Чехiї, Нідерландiв, Іспанiї, Казахстану, Киргизстану, Хoрватiї, Сербiї, Швайцарiї, Япoнiї.

На урочисте відкриття форуму завітали віце-прем'єр-міністр Олександр Сич, Міністр молоді і спорту Дмитро Булатов, народний депутат України Богдан Бенюк.

«Я тішуся тим, що тут є представники українських молодіжних організацій з багатьох країн світу, - наголосив віце-прем'єр-міністр Олександр Сич. - Вони шукатимуть відповіді на питання, якою має бути Україна. Я переконаний: українці всього світу повинні почуватися одним нерозділеним материком, – У цей тяжкий для нашої держави час всі українці, де б вони не були, повинні докласти максимум зусиль, щоб в Україні запанував мир і припинилася війна. Адже тільки сильна могутня і незалежна українська держава є запорукою того, що кожен українець у світі буде почуватися гідно та достойно».

Участь у Форумі взяв заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Він передав вітання від голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка та голови обласної ради Василя Хомінця.

«Минулого року під час з`їзду представників Конгресу у Тернополі, ми разом мріяли, як Україна має змінитися, щоб стати справді вільною та самостійною, - наголосив Леонід Олексійович. - Пройшов рік – і ми живемо в іншій країні. Так, є проблеми, випробування, але ми перегорнули одну з найстрашніших сторінок існування української держави – час, коли керувала російська агентура і представники криміналітету. Україна вільна, але нам треба ще багато зробити у плані утвердження нашої державності. У цьому діаспора має величезний вплив, оскільки через 20 млн. українців за кордоном можна творити інформаційну політику в їхніх регіонах. Адже у цих країнах також є російська пропаганда, яка висвітлює конфлікт на сході як громадянську війну».

Леонід Олексійович наголосив, що у діаспори важлива місія – творення української держави, але в зовсім інгшій площині. Українцям за кордоном необхідно займатися просвітницькою діяльністю, пояснювати справжні причини агресії з боку Росії, зв’язок кримінального режиму Януковича і російських спецслужб.

«Цьогорічний форум повинен стати стартом потужної інформаційної кампанії у всьому світі. Українці мають показати, хто вони і чому такі події відбуваються у східних регіонах держави. Тільки тоді ми переможемо», -вернувся до присутніх Леонід Олексійович.

Довідково: Захід триватиме впродовж 26-28 серпня в Івано-Франківську. У рамках Форуму молодь працюватиме у форматі панельних дискусій на різні теми, зокрема: «Ключoва рoль мoлoдi у лобіюванні укра?нських інтересів», «Єдиний укра?нський iнфoрмацiйний прoстiр: реальна мoжливiсть чи мiф?», «Екoнoмiчний рoзвиток свiтoвoгo укра?нства: шляхи та інструменти досягнення», Леонід Бицюра взяв участь у роботі Форуму української молоді діаспори

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ