На Тернопіллі міністерство аграрної політики та продовольства діятиме за новою системою

На Тернопіллі міністерство аграрної політики та продовольства діятиме за новою системою

27.08.14 17:50 0 692
На Тернопільщині з робочим візитом перебуває Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. У рамках візиту 26 серпня під його головуванням відбулась регіональна нарада з ключових питань розвитку аграрного сектору економіки в сучасних умовах.

Участь у нараді взяли представники департаментів агропромислового розвитку Тернопільської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської облдержадміністрацій. Вони доповіли про результати своєї діяльності та проблемні питання.

«У поточному році в Тернопільській області збережена позитивна тенденція до нарощування обсягів валової продукції сільськогосподарського виробництва, - проінформував перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак. - За січень-липень 2014 року усі категорії господарств виробили валової продукції на суму 2793,8 млн. грн., що на 108,8 відсотки більше до минулорічного показника. Тернопільська область зайняла 5 місце серед регіонів України за темпами приросту виробництва. В сільськогосподарських підприємствах виробництво валової продукції становить 1179,2 млн. гривень, по господарствах населення – 1614,6 млн.грн., що відповідно становить 120,8 та 101,5 відсотки до минулого року. Займаючи 2,3% території держави, Тернопільська область виробила 3,0% валової продукції сільського господарства, а в розрахунку на одну особу область по підсумках роботи за січень – липень 2014 року посідає 10 місце».

Проблемними питаннями області є забезпечення в сезон цукрових заводів природним газом, діяльність підприємств ДП «Укрспирт» в області, питання з обладнанням та акредитацією фітосанітарної лабораторії, низькі темпи розвитку молочного скотарства.

Відтак, Ігор Швайка пообіцяв максимально сприяти вирішенню цих проблем. Також Міністр наголосив на необхідності виваженого підходу до забезпечення продовольчих запасів на Західній Україні.

«Є певні проблемні моменти щодо запасів продовольчою пшеницею у цьому регіоні, тому нам потрібні найбільш виважені підходи, - зауважив Ігор Швайка. - Наступним, на що слід звернути увагу – це оцінка якості насіння. Без цього неможливе ведення нормального комплексу осінньо-польових робіт».

Недоліком діяльності агропромислового комплексу Ігор Швайка назвав відсутність загальноукраїнських організацій галузевого напрямку.

«Нам потрібно формувати нормальний діалог між Міністерством та громадою. Рішення можуть ухвалювати чи готувати тільки за умови попередньої експертизи та обговорення. А частина обов’язків департаментів повинна перейти до робочих груп. Саме так і буде працювати Міністерство», - додав він.

Очільник області Олег Сиротюк додав, що для нашої області важливо

« в області перебувають представники Державної інспекції сільського господарства, Національної академії аграрних наук, Державної продовольчо-зернової корпорації. Тож маємо чудову можливість для спілкування та обміну досвідом, - зазначив Олег Сиротюк. – Сподіваюсь, що усі підняті на нараді питання будуть швидко вирішені на рівні Міністерства, Кабінету Міністрів та на місцевому рівні».

По закінченні наради Ігор Швайка відвідав ПАТ «Птахофабрика «Тернопільська» та ТОВ «Україна» Підволочиського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ