Тернопілля: гуманітарна сфера області нині потребує не порожніх слів, а конкретних дій

Тернопілля: гуманітарна сфера області нині потребує не порожніх слів, а конкретних дій

27.08.14 15:15 0 745
Робочу нараду з очільниками департаментів гуманітарного блоку Тернопільської обласної державної адміністрації провів 26 серпня заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра.

Найперше Леонід Олексійович заслухав звіти начальників департаментів культури, релігій та національностей; освіти і науки; охорони здоров'я та служби у справах дітей про виконану ними впродовж останніх двох місяців роботу. Почуте викликало чимало застережень.

Відтак заступник голови Тернопільської ОДА акцентував увагу кожного з департаментів на проблемах, які потребують нагального розв’язання та посилення особистого контролю з боку керівників галузей. Зокрема, підготовка до опалювального сезону, проведення тендерів на закупівлю палива, заміщення газоспоживання альтернативними видами енергії. Особливої уваги вимагають питання протидії корупції, налагодження активного діалогу та співпраці з громадськістю через механізм створення громадських рад і переведення на контрактну форму роботи керівників комунальних установ.

Заступник голови Тернопільської ОДА наголосив, що нині пріоритетними завданнями є підготовка освітніх закладів до першого вересня та забезпечення дітям належних умов для навчання під час осінньо-зимового періоду. Посилену увага Леонід Бицюра попросив очільника департамента освіти і науки Любомира Крупу звернути на ті школи й дитячі садочки, що потерпіли під час негоди 14-15 серпня. Наголосив Леонід Олексійович і на необхідності створення при департаменті Батьківської ради області.

Окрім того, Леонід Бицюра дав доручення в.о. начальника департаменту охорони здоров'я Віктору Овчаруку відкрити при департаменті “гарячу лінію”, на яку мешканці області могли б повідомляти про факти вимагання медиками хабарів та недобросовісного виконання лікарями своїх професійних обов'язків.

Заступник голови Тернопільської ОДА висловив ряд зауважень щодо ходу підготовки до Х Міжнародних літературно-мистецьких зустрічей «Діалог двох культур-2014», що повинні традиційно відбутися у день народження великого сина польського народу, визначного поета та драматурга, уродженця Кременця Юліуша Словацького. Він дав доручення начальникові департаменту культури, релігій та національностей Григорію Шергею взяти під особистий контроль підготовку та організацію ювілейного мистецького форуму, участь в якому візьмуть представники культурних та офіційних кіл України та Польщі.

Перед усіма департаментами гуманітарного блоку Тернопільської облдержадіміністрації Леонід Бицюра також поставив завдання розробити Декларацію гідності для працівників кожної з галузей.

“Цей документ має стати своєрідним кодексом честі та високого професіоналізму українців, які прагнуть змінити свою країну, - зазначив. - Адже будь-які зміни слід починати із себе. Популізмом та критиканством держави не зміниш”.

Леонід Бицюра резюмував, що гуманітарна сфера області нині потребує посиленої уваги та не порожніх слів, а конкретних та рішучих дій. Він наголосив на необхідності формування відповідального ставлення посадовців усіх рівнів до виконання своїх професійних обов’язків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька ОДПІ: податок на ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ