З початку вересня у Львові посилять охорону шкіл

З початку вересня у Львові посилять охорону шкіл

27.08.14 17:20 0 804
У Львові з першого вересня посилять охорону шкіл. З такою ініціативою виступили в місцевому департаменті освіти. Директорам порадили замінити звичних вахтерів на професійних охоронців. По можливості обладнати територію школи відеоспостереженням та обмежити вхід сторонніх людей.

У школі дітей охороняли пенсіонери. Втім, після низки неправдивих повідомлень про замінування в навчальному закладі вирішили переглянути заходи безпеки. Теперішніх сторожів скоріше за все відправлять на заслужений відпочинок.

Галина Слічна, начальник департаменту освіти Львівської міської ради:

- Я проаналізувала віковий склад цих людей. Безперечно з повагою до цих людей, але вік напевно їм не дозволить у 78 років, у 80 років належним чином здійснювати охорону навчального закладу і забезпечувати безпеку дітей.

Посилити охорону хочуть в усіх навчальних закладах міста. Але користуватися послугами спеціалізованих фірм має можливість лише половина шкіл. Більш доступний спосіб знайшли у Львівській лінгвістичній гімназії. Тут встановили камери спостереження на зовнішній стороні будівлі. А з професійними охоронцями уклали договір тільки на час уроків.

Олег Маронюк, заступник директора Львівської лінгвістичної гімназії:

- Під час навчального процесу охорона відбувається працівниками державної служби охорони, а в той проміжок часу після закінчення навчального процесу і до часу роботи нічного сторожа – то охорона на вході відбувається нашими силами.

Але державних грошей не вистачило. Оплату послуг охоронної фірми взяли на себе батьки учнів.

Наталя Пальчин, мати школяра:

- В любий момент, коли би ми не прийшли – завжди охоронник був. Тобто слідкували за тим ретельно і чітко. Дітей не випускали під час уроків. І так нормально було. Ми не були в тривозі, що нашим дітям щось загрожує.

Свою допомогу львівським школам запропонували і в Державній службі охорони.

Володимир Сарамака, заступник начальника Управління ДСО у Львівській області:

- Під час робочого дня, тобто навчального періоду, будемо наряди наближати, щоб вони об’їжджали навчальні заклади і відповідно приділяли увагу підозрілим особам, можливо підозрілим предметам.

А вчителі обіцяють провести для школярів уроки особистої безпеки.

Володимир Телюк

ТРК «Україна» Львів
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ