Щиросердну допомогу родинам своїх колег, які перебувають у зоні АТО, надають дільничні міліціонери Житомирщини

Щиросердну допомогу родинам своїх колег, які перебувають у зоні АТО, надають дільничні міліціонери Житомирщини

27.08.14 19:07 0 681
На благополучне повернення своїх синів, батьків, чоловіків із буремного сходу нашої держави з нетерпінням чекають дві сотні родин житомирських правоохоронців. Увесь цей час упоратися з домашніми клопотами родинам своїх відряджених колег допомагають дільничні інспектори міліції.

Поки правоохоронці у складі чергового зведеного загону відважно захищають країну від сепаратистських явищ на сході, хазяйські клопоти цілком і повністю лягають на плечі їх рідних. Звісно, як би не старалися літні батьки та дружини дати лад домогосподарству, але нестача чоловічих рук одразу ж стала відчутною у міліцейських сім’ях, особливо у сільській місцевості.

- Літо для нас, сільських жителів, - гаряча пора. Потрібно переробити багато господарської роботи: заготовити корму домашній худобі, обробити посадки на городах, облагородити територію домогосподарств. А ще й за дітьми потрібен постійний догляд, - каже дружина одного з міліціонерів, відряджених у «гарячі» східні точки нашої країни для захисту правопорядку.

По-дружньому допомогти впоратися із сінокосом, городами та іншими господарськими потребами міліцейським сім'ям на Житомирщині дружно взялися підсобити їх колеги.

- Кожен дільничний інспектор міліції на території свого обслуговування знає усі сім’ї, які тимчасово лишилися без годувальників. Тож вони постійно відвідують їх, цікавляться нагальними потребами та надають допомогу у ведені домашнього господарства, - розповів начальник Олевського райвідділу міліції Юрій Бовсуновський.

Відтак родині правоохоронця Романа Козловця з Олевщини всіляко допомагає його колега, дільничний інспектор міліції Олександр Макарчук.

– Звісно, ми неабияк переживаємо за тих хлопців, які на передовій відвойовують правопорядок на сході. Але в наших силах забезпечити їм надійний тил, посприявши з наданням допомоги їх сім’ям у найнеобхідніших домашніх турботах: комусь - зібрати врожай, комусь – прибирати сіно з поля, ще комусь – просто принести води, - каже Олександр.

- Я дуже вдячна, що колеги мого чоловіка не залишають нас на самоті з нашими проблемами, - у свою чергу, відказує Олена Козловець. - Бажаю усім їм – і тим, хто захищає мир у неспокійному краї, і тим, хто не забуває нас у скрутну годину, - міцного здоров’я і нехай янгол-охоронець завжди оберігає їх!

У Баранівському районі дільничні міліціонери також відвідують родини своїх колег. Кажуть, що у відсутність господарів комусь потрібно допомагати по господарству, адже важка чоловіча праця жінці не завжди під силу. Як от, заготовити дрова, впорядкувати будівельні матеріали тощо.

Та й приходять правоохоронці до будинків своїх колег не з пустими руками, дарують солодощі для дітей. А найголовніше, що і допомога, і подарунки – від щирого серця.

- Фактично кожна сім'я житомирських міліціонерів, які беруть участь у наведенні порядку на сході України, знаходиться під наглядом і опікою дільничних інспекторів міліції. Справа навіть не в милосердній акції і вимушеній жалісливості. Мова, у першу чергу, йде про притаманних нашим працівникам взаємну підтримку та готовність надати один одному посильну дружню допомогу. Усе це прояв найпростішої людяності, порядності та елементарної турботи, - прокоментував заступник начальника УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Єгипет і ОАЕ здійснили ...
Наступна новина: 32 артилерійських снаряди ...

КОМЕНТАРІ