Заява фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді щодо недопустимості впровадження в школах міста Луцька мови російського агресора за рахунок іноземних европейських мов

Заява фракції ВО "Свобода" в Луцькій міській раді щодо недопустимості впровадження в школах міста Луцька мови російського агресора за рахунок іноземних европейських мов

27.08.14 17:29 0 682
Як стало відомо зі звернень батьків учнів загальноосвітніх закладів № 16, 18, 21 та деяких інших шкіл міста Луцька, управління освіти Луцького міськвиконкому намагається цілеспрямовано проводити політику з примусового впровадження у навчальний процес вивчення російської мови, за рахунок навчального часу, призначеного для вивчення іноземних европейських мов.

Складається враження, що керівництво міського управління освіти більше не здатне на кроки щодо захисту та збереження української мови, тому вирішило зосередитися на підпорядкуванні мовного середовища в місті інтересам відверто ворожої до нашого народу Російської держави, яка веде неоголошену війну проти українців.

Така позиція тих, хто перебуває на службі в органах місцевого самоврядування, на наш погляд, виходить надто далеко за межі службової недбалості або ж помилки, щоб залишатися непоміченою українською громадськістю і не викликати справедливого обурення чи несприйняття з боку громади міста. В час воєнної агресії Росії додаткове впровадження мови російського окупанта недопустиме і злочинне.

Такі тенденції неприйнятні і сприймаються громадою, як подальше знущання над пам'яттю всіх полеглих борців за волю і незалежність України, цинічна зрада тих, хто зі зброєю в руках виборює свободу на фронті українсько-російської війни.

Виходячи зі сказаного, категорично вимагаємо від міського голови Миколи Романюка особисто негайно втрутитись у ситуацію. Міська влада має дати чітку й однозначну оцінку таким діям управління освіти з метою припинення його антиукраїнської діяльності, приниження учнів та їхніх батьків примусом до угодовства російському агресору.

Також вимагаємо від міського голови негайно вирішити питання щодо усунення від виконання службових обов'язків посадових осіб, які причетні до впровадження додаткового вивчення в школах Луцька російської мови.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У ПАТ «Чернівцігаз» ...
Наступна новина: Ми будемо і надалі годувати ...

КОМЕНТАРІ