У Волинській області працівники ДАІ провели акцію "Дітям - безпечний дорожній рух" ,

У Волинській області працівники ДАІ провели акцію "Дітям - безпечний дорожній рух" ,

27.08.14 15:32 0 705
Завершення літа та початок осені традиційно підтверджує сумну статистику дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Тому саме в цей час працівники управління ДАІ УМВС України у Волинській області проводять профілактичні рейди в межах місячника «Увага! Діти на дорозі!», який стартував 20 серпня і триватиме до 20 вересня.

– Необхідно постійно проводити інформативну роботу з дітьми. Запобігти небезпеці завжди краще, аніж потім зіштовхнутися із наслідками такої необізнаності. Першокласникам найкраще формувати правильні навичку практично, пройтися кілька разів звичним маршрутом до школи, аби врахувати всі можливі варіанти, а от дітям середнього та старшого шкільного віку вже добре зрозумілі причинно-наслідкові зв’язки, тому навіть періодична розмова – це уже частина навчального процесу, – наголосила інспектор сектору УДАІ Інга Коваль.

Працівники Державтоінспекції у своїй роботі роблять акцент насамперед на профілактичних заходах, навчанні. Особливу увагу правоохоронці звертали на правила для неповнолітніх велосипедистів. Осінь дає змогу продовжувати кататися на двоколісному транспорті, але варто пам’ятати: не досягнувши 14-річного віку, виїжджати на дорожню смугу заборонено! Окрім того, нагадують інспектори і про індивідуальні засоби захисту: шоломи, задні габарити та фари для темної пори доби.

Під час проведення рейду не обійшлося без порушень. Не зупиняє навіть присутність на дорозі працівників Державтоінспекції. Якби машини вчасно не загальмували, велосипедист, який перетинав дорогу на червоне світло, міг би спричинити дорожньо-транспортну пригоду. Причина – банальна впевненість у власній правоті, навіть якщо вона суперечить правилам.

Працівники ДАІ закликають дорослих бути уважними не лише до власних дітей: якщо ви помітили, що школяр намагається перебігати на червоне світло або ж у невстановленому місці, не будьте байдужими, зробіть зауваження та зверніть увагу на дотримання правил.

У межах місячника «Увага діти на дорозі» Працівники Державтоінспекції дарували дітям інформаційні брошури та світловідбиваючі стікери. Зробити додатковий акцент на подібних елементах в одязі та шкільному спорядженні дитини наполегливо радять і батькам. Це особливо важливо у години сутінок, коли водій може вчасно не помітити пішохода, навіть якщо він рухається на переході.

– Місячник «Увага! Діти на дорозі!» триває. Тож хочемо нагадати батькам та дітям: підготовка до школи – це не лише навчальні атрибути, а ще й комплекс знань, які гарантуватимуть безпеку школяреві.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернігів: Бюджет ...

КОМЕНТАРІ