В Закарпатській області „Карпатський Вавилон” – перший фестиваль національних культур

В Закарпатській області „Карпатський Вавилон” – перший фестиваль національних культур

27.08.14 17:14 0 749
23–24 серпня в Ужгороді відбувся перший фестиваль національних культур „Карпатський Вавилон” під гаслом „Об’єднаємося заради миру”, покликаний об’єднати всі духовні надбання, розмаїття культур різних народів. Його основна мета, як наголосили організатори, – це єднання. Єднання душ, народу, світу. А також створення умов для підняття соціально-патріотичниго настрою молоді, підвищення рівня толерантності у міжнаціональних стосунках, покращення взаєморозуміння. Кошти, зібрані на фестивалі, будуть перераховані на підтримку військових, які захищають державу на Сході. Організаторами фестивалю виступили громадська організація „Євроміст” (Юрій Данило) та ПР-Компанія „Драйв” (Ігор Савич), Закарпатська обласна державна адміністрація, Закарпатська обласна рада, управління культури Закарпатської облдержадміністрації, Ужгородська міська рада та Обласний організаційно-методичний центр культури .

У фестивалі взяли участь як професійні, так і аматорські художні та вокальні колективи, які добре відомі далеко за межами нашого краю. Серед них народний оркестр народних інструментів с.Кваси Рахівського району (керівник Михайло Мищик), народний фольклорний ансамбль „Іршава” Іршавського районного будинку культури (керівник – заслужений працівник культури України Надія Мельник-Гудь, балетмейстер – заслужений працівник культури України Михайло Шютів), зразковий шоу-гурт „Атас” (керівник Світлана Кононенко), народний естрадно-фольклорний колектив „Швалбах” Свалявського районного будинку культури і німецької громади Свалявського району (керівник Володимир Цанько), а також Даринка Степанюк, солістка народного ансамблю народної пісні „Розмарія” Обласного організаційно-методичного центру культури, Василина Голянич, солістка Воловецького РБК, Олеся Лунгу і Віталій Горбей – солісти Тячівського РБК та Владислав Товтин з Ужгорода.

На фестивалі було встановлено рекорд України в номінації „Найдовший національний гостинний стіл”, який був зареєстрований представником Книги рекордів України. Він був довжиною 51 м 60 cм і включав 16 страв різних національних кухонь.

Шанувальники образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва мали нагоду придбати вироби митців, полюбуватися їхніми витворами. Гостям також пропонували на вибір скуштувати страви національної кухні різних народів, традиційні напої.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Львівщина: Олег Панькевич ...

КОМЕНТАРІ