В Луцьку навіть дощ не завадив провести чимало патріотичних заходів

В Луцьку навіть дощ не завадив провести чимало патріотичних заходів

27.08.14 18:29 0 774
У зв’язку з оголошенням 24 серпня Дня жалоби та похованням загиблого на Сході Сергія Климчука, відбулися зміни у заходах з нагоди 23-ої річниці Незалежності України.

Програма змінювалась декілька разів. Адже головними цілями, що стояли перед організаторами ГО «Волинський Актив Молоді», Молодіжною радою Луцька спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради, було вшанування пам'яті загиблих, збір коштів для військових, які перебувають в зоні АТО і, звичайно, згуртувати лучан, гостей міста, підняти патріотичний дух та ще раз підкреслити той факт, що наша держава є і буде НЕЗАЛЕЖНОЮ!

Розпочалося дійство хвилиною мовчання в пам’ять загиблих Героїв. Далі ведучі повідомили про основні акції: «Нічого собі – все ВАМ» і «Військовий перекус», що відбувалися впродовж дня. Волонтери, яких представили громаді, збирали кошти в парку і на Театральному майдані, а біля сцени був розміщений намет, в якому кожен охочий міг придбати кульку за 30 грн, тим самим відправивши сухпайок на Схід.

В парку діяла фотосушка, де можна було ознайомитися з роботами молодих фотографів.

Представники скаутської організації «Пласт» та сімейної академії «Плай» зайняли наймолодших творчою роботою в рамках дитячої акції «Діти за мир». Всі малюнки, листи, обереги будуть передані солдатам, а дітки за це отримали солодкі подарунки.

Під ритми українського гімну дощ почав вщухати, а ведучі запросили лучан проявити себе на знання українських віршів. Охочих виявилось чимало: і дорослі, і діти залюбки цитували Шевченка, Лесю Українку, Сосюру, Ліну Костенко та інших митців, за що й були нагороджені подарунками від партнерів дійства. Зі сцени можна було почути й власну поезію від Міли Грицай та інших молодих поетів. Всі твори присвячені загиблим нашим воякам.

Доказом того, що в Луцьку ще не перевелися справжні парубки стали конкурси з арм-реслінгу, підняття кегів вагою 25 кг на швидкість. В конкурсах взяли участь понад десяток охочих. Переможці отримали сертифікати в спортивний зал та інші цінні призи.

Антиалкогольна акція «КВАСимо» дозволила виявити серед присутніх істинних поціновувачів традиційного слов’янського напою. Чоловіки змагались на кількість випитих бокалів за 3 хвилини.

Дуже цікавим було видовище з поїдання сала та цибулі, а також любителів меду. Та й тут наші хлопці довели, що сало - справжній український продукт.

Навіть погодні умови не завадили оцінити найгарніших українців, які демонстрували вишиванки публіці. Власників найоригінальнішого одягу з національною символікою - «Містер Патріот» та «Міс Україночка» встановили за кількістю оплесків та шляхом незалежного голосування.

Після 21-ї години настала основана мить програми. Зі сцени була оголошена сума коштів, що становила 1385,95 грн. Гроші будуть направлені на потреби української армії. Скрині відкрили в присутності волонтерів, організаторів та пересічних лучан. Також співорганізатор акції Валерій Стернійчук повідомив, що було зібрано коштів на 110 сухпайків, що поїдуть на Схід (значну частину з них передали й самі організатори).

Фінальним етапом дійства було спільне виконання Державного гімну України. Організували це цікаве патріотичне дійство відділ у справах сім’ї та молоді міської ради у партнерстві з ТМ «Аванті», мережею ресторанів «Базилік», мережею пабів «Пивбаза», ТМ «Червона калина», Морячок-таксі, студією зачісок Андрія Оліферчука, кафе «Вулик», спортивним комплексом «Драйв», ТРЦ «Порт Сіті», магазином «Весела кулька».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Верховної ради ...
Наступна новина: На Хмельниччині у центрі ...

КОМЕНТАРІ