У Волинській області вирішення питань, порушених родинами мобілізованих перед ОДА, – на контролі

У Волинській області вирішення питань, порушених родинами мобілізованих перед ОДА, – на контролі

27.08.14 16:06 0 710
Питання, порушені перед облдержадміністрацією батьківським комітетом мобілізованих військовослужбовців, - на постійному контролі. Про це на оперативній нараді повідомив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Зокрема, він поінформував, що на розпочалася концентрація 51-ї окремої механізованої бригади, військовослужбовці якої раніше були розкидані окремими групами у зоні бойових дій. Це питання голова облдержадміністрації щотижня порушує в Мінобороні.

Також, вже сформовано й розіслані запити щодо присвоєння соціальних категорій військовим, які нині перебувають у зоні АТО, і яким в силу об’єктивних обставин не було цього зроблено раніше. “Треба дуже скрупульозно підійти до оформлення необхідних документів, щоб у майбутньому у цих людей не виникло непорозумінь щодо призначення пільг чи допомог ”, - наголосив Володимир Гунчик.

Ще одне важливе питання - демобілізація тих, хто за станом здоров'я не може служити, однак був все ж таки призваний. “Є хлопці з вадами зору, мають хронічні інфекційні захворювання. Необхідно терміново вжити заходів, щоб демобілізувати їх”, - підкреслив голова облдержадміністрації, а, відтак, дав відповідне доручення керівнику обласного управління здоров'я ОДА І.Ващенюку.

Окремо Володимир Гунчик зауважив, що деякі питання можна на разі вирішити лише шляхом внесення змін у чинне законодавство України.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ