Добудова першої черги шахти №10 “Нововолинська” залишається першочерговим для області завданням

Добудова першої черги шахти №10 “Нововолинська” залишається першочерговим для області завданням

27.08.14 19:13 0 699
Питання якнайшвидшої добудови першої черги шахти №10 “Нововолинська”, як і розвитку вугледобувної галузі залишається першочерговим для області, - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик в ході оперативної наради.

Про хід робіт у цьому напрямку поінформував радник голови ОДА Сергій Кошарук. Він, зокрема, розповів, що на разі, разом із Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим, розробляється порядок документації. Передпускова дирекція шахти №10 підготувала інформацію про обсяг необхідних робіт. Наразі, за словами Сергія Кошарука, необхідно узгодити подальші наміри області з Кабінетом міністрів України, адже, як він повідомив, у профільному міністерстві дано доручення підрахувати об'єм коштів, необхідний для можливої консервації об'єкта. Окрім того, радник голови облдержадміністрації зазначив, порушувалося й питання потенційного включення шахти у перелік державних об'єктів для подальшої їх приватизації.

Володимир Гунчик, у свою чергу, зауважив, що такий стан речей абсолютно неприйнятний і для області, і для країни загалом. Адже це поставить хрест на розвитку вугледобувної галузі, послабить енергонезалежність України, економіку держави та регіону та негативно відіб'ється на добробуті волинян.

“Наше спільне завдання - сконцентруватися на добудові десятої шахти. Я ставлю питання категорично: якщо в процес будуть сторонні втручання від чиновників міністерств, звернуся до Президента України, Прем'єр-міністра, аби вони взяли його на особистий контроль. Так само я вчиню, якщо виникне загроза закриття й шахти №1, яка нині успішно працює”,- підкреслив голова облдержадміністрації.

“Не можна закопати гроші в землю, особливо коли йдеться про таке стратегічне для усієї країни питання державної ваги - посилення енергонезалежності України. А стабільна робота вже існуючих, запуск нових шахт, збільшення видобутку вугілля, розвиток торфовидобування — саме ті шляхи й ресурси, що допоможуть не бути залежними від російського газу”, - резюмував Володимир Гунчик.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ