У Волинській області голова облдержадміністрації прозвітував про перші тридцять днів роботи

У Волинській області голова облдержадміністрації прозвітував про перші тридцять днів роботи

27.08.14 20:04 0 770
“Йдучи на посаду голови облдержадміністрації, я чітко усвідомлював, в якому стані -нині Україна, які першочергові виклики ставить суспільство, та основні проблемні питання області”, - такими словами розпочав свій перший підсумковий брифінг голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Очільник області розповів журналістам про результати 30-ти днів роботи, про успіхи, труднощі, напрацювання.

Голова облдержадміністрації наголосив, що в рамках перших сто днів роботи він визначив три пріоритетних питання, на вирішення яких нині спрямовано більшість зусиль.

Першим з таких було забезпечення мобілізаційних процесів та координація дій влади, волонтерів щодо надання допомоги у зону АТО, підтримка родин військовослужбовців. За словами Володимира Гунчика, саме навколо цих питань була і залишається сконцентрованою робота усіх владних структур спільно з бізнесом, громадськими організаціями.

Зокрема, запрацював оперативний штаб з питань протидії загрозам національній безпеці в області, налагоджена двостороння співпраця з батьківськими комітетами військовослужбовців краю, відбулася зустріч з волонтерами, фармацевтами, аграріями. Особлива увага приділяється підтримці родин загиблих волинських воїнів.

Наступним пріоритетом для голови облдержадміністрації став аналіз ситуації в області, ефективності роботи регіональних програм, напрацювання пропозицій з формування обласного бюджету-2015. Володимир Гунчик повідомив журналістам, що стан справ в економіці краю непростий, однак не катастрофічний: “Вже надійшло в область з державного бюджету 40 млн грн.. Трьома траншами. Це дало можливість і трохи погасити кредиторську заборгованість, здійснити підготовку до зими, зняти напругу в дорожній галузі”.

Він також вчергове поінформува про наміри обласної влади відродити торфоорбробну галузь краю, та все ж таки добудувати шахту №10 “Нововолинська”, на яку цьогоріч з держбюджету, завдяки нардепам від Волині, передбачено виділити 100 млн грн.

Третім питанням, над яким нині активно працюють, є підготовка області до зими. Голова облдержадміністрації зауважив, що варто готуватися до непростого періоду, адже економія буде повсюдною. Урядом поставлено завдання скоротити споживання газу на 30%. Поки відкритим залишається питання щодо виведення поза обласні ліміти газу для цукрових заводів. У бюджетній сфері ведеться ретельна робота. Можуть виникнути проблеми й з електроенергією.

Володимир Гунчик зауважив, що за першими підсумками роботи стала очевидною вірність обраних пріоритетів. Разом з тим, левову частину на себе поки перебирають питання, пов'язані з АТО, забезпеченням військових, підтримкою їх родин. Решта вирішуються в робочому порядку.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Мури навколо ...

КОМЕНТАРІ