Луцька ОДПІ: податок на прибуток підприємств

Луцька ОДПІ: податок на прибуток підприємств

27.08.14 15:13 0 769
З метою збільшення надходжень до бюджету в умовах економічної кризи Законом № 1621 внесено ряд суттєвих змін в оподаткування прибутку підприємств, які набрали чинності з 03.08.2014р.

Зокрема, встановлено, що прибуток, отриманий від операцій із цінними паперами та деривативами, оподатковується за основною ставкою, визначеною п. 151.1 ст. 150 Податкового кодексу з урахуванням положень п. 10 підрозділу 4 розділу ХХ, тобто за ставкою 18%. Нагадаємо, що до внесення змін прибуток, отриманий від зазначених операцій, оподатковується за ставкою 10%.

Крім того, цим Законом скасовано пільги в оподаткуванні податком на прибуток для суб’єктів господарювання готельного бізнесу. Прибуток таких суб’єктів, отриманий від надання готельних послуг (група 55 КВЕД ДК 009:2005) у готелях категорій «п’ять зірок», «чотири зірки» і «три зірки», у тому числі новозбудованих чи реконструйованих або в яких проведено капітальний ремонт чи реставрація існуючих будівель і споруд, оподатковується за основною ставкою 18%.

Скасовано пільги в оподаткуванні і для підприємств галузі електроенергетики, що виробляють електричну енергію виключно з відновлювальних джерел енергії.

Обмежено пільгове оподаткування податком на прибуток інститутів спільного інвестування (ІСІ). Відтепер доходи, отримані ІСІ у вигляді процентів, нарахованих за активами таких ІСІ та фондів операцій з нерухомістю, з об’єктами оподаткування податком на прибуток.

Інформаційно-комунікаційний сектор Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ