У День Незалежності України на Львівщині правоохоронці викрили групу зловмисників, котрі викрадали нафту

У День Незалежності України на Львівщині правоохоронці викрили групу зловмисників, котрі викрадали нафту

27.08.14 15:44 0 730
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області в ніч на 24 серпня викрили злочинну групу, учасники якої організували систему викрадення нафти-сирцю безпосередньо із свердловини

Зловмисники втрутились у процес роботи нафтовидобувної установки на ділянці перед встановленими приладами обліку видобутої нафти, тому діяльність угрупування довгий час залишалась непоміченою.

Зазвичай зловмисники працювали у темний час доби. Викрадену нафтосировину транспортували за допомогою спеціально пристосованого вантажного автотранспорту із вмонтованими прихованими ємностями на накопичувальні майданчики, облаштовані у кількох районах Львівської області.

«На території колишнього сільськогосподарського підприємства зловмисники облаштували справжній «підпільний» міні-нафтопереробний завод, де за допомогою промислового обладнання здійснювали переробку нафти-сирцю та виготовляли з неї фальсифіковане дизельне пальне, а також інші паливно-мастильні матеріали. У подальшому цей фальсифікат реалізовували населенню. Внаслідок такої діяльності одному з нафтовидобувних підприємств Львівської області були нанесені колосальні збитки», - зазначив начальник управління ДСБЕЗ Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Галаз.

Встановлено причетність до скоєння злочину майже десяти мешканців Львова, Борислава, та інших міст області. Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена у великих розмірах), якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Двох учасників угрупування за підозрою у скоєнні злочину затримано у порядку ст.208 КПК України.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ