На Львівщині вшанують пам’ять Івана Франка

На Львівщині вшанують пам’ять Івана Франка

27.08.14 18:03 0 713
27 серпня у Львівській області відбудеться урочистості з нагоди відзначення 158-річниці від дня народження Івана Франка. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Так, об 11.00 год. Львівський національний університет ім. І. Франка спільно з творчою інтелігенцією розпочнуть заходи біля пам’ятника Каменяреві, де відбуватиметься покладання квітів, читання поезії у виконанні народних артистів України Святослава Максимчука та Богдана Козака, музичний виступ Хору Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош», який виконає пісні «Вічний революціонер» і «Не пора» на слова поета та Духовний гімн України «Боже великий єдиний». Слово про Франка читатиме кандидат філологічних наук, доцент, директор Інституту франкознавства Святослав Пилипчук.

О 17.00 год. у Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка традиційно відбуватиметься щорічне літературно-мистецьке свято з нагоди вшанування пам’яті Велетня Духу.

На Батьківщині Франка у с. Нагуєвичі Дрогобицького району заплановано проведення низки тематичних заходів. Зокрема, відбуватиметься урочисте покладання квітів до пам’ятників у с. Лішня та с. Нагуєвичі Дрогобицького району.

О 12.00 год. розпочнеться молебень біля Хреста, встановленого батьком І. Франка на честь скасування панщини. Після цього о 12.30 год. відбудеться літературно-мистецьке віче біля Літературно-меморіального музею-садиби Івана Франка (Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі») за участі письменників, науковців, культурних і громадських діячів Львівщини, Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні і танцю України «Верховина», Дрогобицького муніципального чоловічого камерного хору «Боян Дрогобицький», окремих мистецьких колективів та виконавців.

На покладанні будуть присутні – представники влади, Львівського національного університету ім. І. Франка, Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка, ЛОО Національної спілки письменників України.

Мистецьке наповнення заходу забезпечать. Поетичне слово Каменяра декламуватимуть. До слова також буде запрошений кандидат філологічних наук, доцент, директор Інституту франкознавства Святослав Пилипчук.

Ведучі заходу представлені студентами Львівського національного університету ім. І. Франка. Зокрема, студентка факультету журналістики Христина Вишивана та студент факультету культури і мистецтв Михайло Позняк, які крім обов’язків ведучих заходу будуть ще і декламувати вірші І. Франка.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у селі ...
Наступна новина: В Чернігівській області у ...

КОМЕНТАРІ