Активісти зібрали для українських військових 50 тисяч аптечок

Активісти зібрали для українських військових 50 тисяч аптечок

28.08.14 12:26 0 756
Протягом трьох останніх тижнів київські волонтери зібрали близько 50 тисяч аптечок для військових у зоні АТО. Про це самі волонтери повідомили журналістам у Києві. За їхніми словами, частину з цієї кількості вже відправили на Донбас. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ми хочемо зберегти життя наших військових та хочемо, щоб у нашій країні це було основне правило. Неважлива сума грошей, яку витратять на це, головне завдання – зберегти життя», – зазначила волонтер організації «Народний тил» Дана Ярова.

За словами активістів, нині бійці АТО забезпечені індивідуальними аптечками першої домедичної допомоги неналежно. За статистикою, яку наводять волонтери, причина 60 вісдотків смертей на полі бою – кровотеча кінцівок, а близько 33 відсотків смертей настає внаслідок травм грудної клітини, порушеннях дихання, пневмотораксу.

Активісти розповіли, що в аптечці військового обов??явзково мають бути кровоспинний джгут, бинт для тампонади, просочений гемостатиком, сучасний бандаж на основі еластичного бинта, окклюзійна плівка, назофарінгінальна трубка, одноразові рукавички, медичні ножиці з плоским кінцем для швидкого доступу до рани, незмивний маркер.

За словами волонтерів, в аптечках, якими забезпечує військових Міністерство охорони здоров’я, усіх цих засобів немає.

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що у питанні аптечок для військових розраховують переважно на гуманітарну допомогу з-за кордону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині затримано ...
Наступна новина: Хмельниччина: «Війною ...

КОМЕНТАРІ