Підготовка майбутніх рятувальників у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Підготовка майбутніх рятувальників у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій

28.08.14 15:56 0 711
Забезпечення пожежної безпеки та рятування людських життів неможливе без якісної підготовки нового покоління рятувальників. Для досягнення цієї мети у Державній службі України з надзвичайних ситуацій існує мережа відомчих навчальних закладів. До складу якої входять:

- Національний університет цивільного захисту України (м. Харків);

- Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (м. Львів);

- Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗУ;

- Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця);

- Ліцей цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця).

У вищих навчальних закладах системи ДСНС України здійснюється підготовка майбутніх офіцерів служби цивільного закладу. У процесі підготовки юнаки та дівчата, вдягнувши курсантські погони, отримують не лише відмінні теоретичні знання, а й практичну підготовку. В основу системи підготовки кадрів для сфери цивільного захисту покладений досвід європейських держав.

Крім того, вищі навчальні заклади ДСНС України здійснюють підготовку фахівців не лише для підрозділів ДСНС України, а й для інших міністерств, відомств та служб, які займаються питаннями безпеки, а також здійснюється підготовка іноземних громадян за акредитованими напрямами та спеціальностями.

На базі університетів ДСНС України у ад’юнктурах та докторантурах здійснюється підготовка науково-педагогічних та наукових кадрів за акредитованими спеціальностями. Таким чином, у наших навчальних закладах забезпечена безперервна ступенева освіта – від школяра до доктора наук.

Не останнє місце у підготовці майбутніх рятувальників займають тісні міжнародні зв’язки із вищими начальними закладами рятувального профілю. Так, курсанти та студенти мають змогу проходити стажування у Німеччині, Польщі, Болгарії, Швеції та інших країнах.

Детальніше про історію та особливості навчання у кожному із закладів ДСНС України можна буде ознайомитися протягом тижня у новинах на головній сторінці відомства.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ