Буковина: телефонним шахраям не втекти від відповідальності!

Буковина: телефонним шахраям не втекти від відповідальності!

28.08.14 10:12 0 716
Буковинські міліціонери встановили особу телефонного шахрая, котрий обдурив людей на суму понад 26 тисяч гривень.

29-річний молодик телефонував до буковинців, занепокоєним голосом представлявся другом їх рідних та розповідав жахливу історію про дорожньо-транспортну пригоду, в яку потрапили близькі потенційних жертв. Дехто не вірив у такі байки, але знайшлося двоє осіб у Сторожинецькому районі та у Чернівцях, котрі все ж забажали «визволити» від псевдо-покарання своїх рідних.

Зловмисник не практикував безготівкових розрахунків. Він особисто приїжджав за грошима. Чоловік дізнавався адресу жертв (ніхто з людей і не задумався, чому друг не знає, де живе товариш), замовляв таксі та під’їжджав до будинку. Далі він просив таксиста зачекати, заходив у квартиру чи дім потерпілих і забирав кошти, котрі перелякані та стурбовані жінки передавали для «визволення» близьких. Зловмисник щиро дякував, йшов назад до таксі і, звісно, їхав геть із задоволеним виразом обличчя, бо «провернути справу» вдалося. А потерпілі лише після передачі коштів телефонували до своїх рідних. Звісно ж, з ними все було гаразд. Таким чином зловмисник виманив у буковинок разом понад 26 тисяч гривень. І це лише матеріальна шкода. Витрачених нервів годі й порахувати!

Але втекти від правосуддя чоловікові не вдасться! Його оперативно викрили буковинські міліціонери. Відомо, що зловмисник вже був раніше судимий за майнові злочини і лише півтора місяці тому повернувся з місць позбавлення волі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до скоєння інших крадіжок на території міста та області. Слідство триває.

Бажання допомогти близьким зрозуміло, - коментує ситуація заступник начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Олег Попов, - але який би малий термін не надали б вам зловмисники для збору коштів, ви завжди встигнете зробити два телефонних дзвінка. Один – до своєї дитини чи рідної людини, про яку говорили шахраї. Навіть якщо вас запевнили, що телефонувати не варто, адже родич не зможе відповісти. А другий дзвінок – на спецлінію «102». У випадку, якщо через якісь причини ви не змогли додзвонитися до того, хто ніби-то перебуває у біді (телефон не відповідає, розрядився і т.д.), ви завжди зможете дізнатись у правоохоронців чи дійсно ваш родич у райвідділі і чи дійсно він потрапив у ДТП. Бережіть себе та власні кошти! Не потрапляйте на гачок шахраїв!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині торговця ...

КОМЕНТАРІ