Питання виплати боргу із зарплати в області вирішуватимуть спільно: влада, роботодавці та профспілки

Питання виплати боргу із зарплати в області вирішуватимуть спільно: влада, роботодавці та профспілки

28.08.14 12:27 0 748
Учора в облдержадміністрації відбулося засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради, співголовами якої є: голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова обласної федерації профспілок Іван Карпомиз, голова правління обласного об’єднання організації роботодавців Володимир Цибульський.

Особливу увагу приділено темі погашення боргу із зарплати в області. Як поінформував начальник територіальної державної інспекції з питань праці в області Юрій Бондарчук, ситуація нині – непроста. Хоча інспекція постійно здійснює моніторинг і відповідні перевірки. Так, на 1 серпня ц.р. борг із зарплати становить 13,5 млн грн. Він зафіксований на 20 економічно-активних підприємствах, у точу числі на підприємстві КП «Волиньоблавтодор». За словами Юрія Бондарчука, наразі заборгованість ліквідували ПАТ «Електротермометрія», ТОВ «ФК «Волинь», КП «Зелене господарство міста Луцька».

За результатами перевірки, Інспекцією праці складено та передано до суду 28 протоколів щодо притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за несплату заробітної плати. Порушено ряд кримінальних проваджень. Накладено адміністративних санкцій більше, ніж на 6 тисяч гривень. На 24 суб’єктах господарювання встановлено факти невиплати працівникам мінімальної заробітної плати.

Як зауважив генеральний директор компанії СП «Модерн-Експо» Петро Пилипок, бізнесу як ніколи потрібно виходити з тіні та чесно платити податки. Зокрема, його підприємство сплатило за 6 місяців до держбюджету 71 млн грн.

У свою чергу, голова облдержадміністрації наголосив: «Зусиллями влади, роботодавців та профспілок можна вирішити цю проблему». Окремо, Володимир Гунчик доручив взяти під особливий контроль ситуацію, яка склалась на КХП №2.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що готовий разом з профспілками та роботодавцями обговорювати проблеми та розвиток підприємств області.

У ході засідання члени ради обговорили проблемні питання у сфері діяльності трудових архівів, а також стан охорони праці на підприємствах області.

До слова, відповідно до Положення про територіальну тристоронню соціально-економічну раду цьогоріч головує голова обласної федерації профспілок Іван Карпомиз. У 2015-му ж - голова правління обласного об’єднання організації роботодавців Володимир Цибульський.

Наступне засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради відбудеться у 4 кварталі ц.р., де і прозвітують про зроблене в усіх цих порушених питаннях.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: «Війною ...
Наступна новина: За І півріччя 2014 року на ...

КОМЕНТАРІ