Міською Програмою передбачена підтримка ГО «Самооборона Волині»

Міською Програмою передбачена підтримка ГО «Самооборона Волині»

28.08.14 08:00 0 779
Депутати на сесії міської ради затвердили зміни та доповнення до Програми підтримки участі громадськості у заходах безпеки та протидії злочинності в місті Луцьку на 2014 – 2015 роки. Доповідач депутат міської ради Андрій Буй у своєму виступі акцентував на важливості підтримки Програми, яка передбачає фінансування громадських організацій, що до помагають забезпечувати правопорядок у місті. «Після подій на Майдані питання безпеки громадян набуло особливої ваги. Переживши складні тижні, коли питання захисту лягло виключно на самих мешканців, громадяни довели здатність впливати та вирішувати навіть надскладні завдання.

Досвід революції показав, що органи внутрішніх справ не можуть ефективно працювати без тісної взаємодії з громадськістю. До 2013 року така взаємодія була лише на папері, натомість в період найбільш драматичних подій (після розгону та розстрілу мирних протестувальників) саме громадськість взяла на себе функцію охорони порядку. Активні та небайдужі українці проявили себе найкращим чином тоді, коли вся система внутрішньої безпеки зруйнувалась в один момент, наче картковий будинок», – зазначив доповідач.

За його словами, важливість участі громадськості лежить у площині взаємоконтролю та взаємодопомоги. Тільки у тісній співпраці робота державних органів може бути прозорою та відкритою.

Актуальності проблемі додає ситуація на сході України, коли суспільство знаходиться у великому напруженні і при цьому значна частина силовиків передислоковані в інші області України.

Підтвердженням того, що взаємовідносини суспільства та влади поступово зазнають якісних змін, є діяльність Громадського формування із охорони порядку «Самооборона Волині». Активісти цієї організації в тісній співпраці з офіційними відомствами здійснили ряд важливих дій для сприяння оборони та безпеки мешканців України і міста Луцька.

З кінця лютого по березень 2014 року Самооборона Майдану здійснювала цілодобове забезпечення громадського порядку у місті Луцьку. Завдяки цьому у місті вдалося підтримати порядок, поки офіційні організації переформатовувались у формат постреволюційної роботи. В організації досі діє група швидкого реагування (ГШР, сформована із добровольців), яка спільно із Луцьким міськвідділом міліції виїжджає на виклики громадян та допомагає правоохоронцям локалізовувати конфлікти й знешкоджувати зловмисників.

Співдоповідач, член ГО «Самооборона Волині» Сергій Рижков додав, що лише за останні два місяці їхнє громадське формування виявило 150 адміністративних порушень, найчастіше вони стосувалися несанкціонованого продажу спиртних напоїв та розпивання його у громадських місцях. Постійно допомагають працівникам міліції забезпечувати правопорядок 100 самооборонівців.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що ГО «Самооборона Волині» – патріоти України, тісно співпрацюють із Луцьким міським відділом УМВС України у Волинській області. Вони діють з межах чинного законодавства, як зареєстрована громадська організація. Програмою передбачені витрати на пальне, яке вони затрачають під час чергувань.

Рішення, яке прийняли депутати, передбачає збільшення фінансування Програми підтримки участі громадськості у заходах безпеки та протидії злочинності в місті Луцьку на 2014 – 2015 роки на 220 тисяч гривень.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Серія вибухів в Іраку: ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ