Депутати внесли зміни до Регламенту Луцької міської ради VI скликання

Депутати внесли зміни до Регламенту Луцької міської ради VI скликання

28.08.14 14:37 0 693
Депутати на сесії міської ради підтримали проект рішення «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання», запропонований секретарем міської ради Сергієм Григоренком. За його словами, зміни мають на меті чотири ключові завдання, а саме: завчасне інформування лучан та депутатів міської ради про скликання чергової сесії ради, вчасне внесення проектів рішень на розгляд сесії та формування порядку денного з метою підвищення прозорості роботи ради, її підзвітності громадськості; підвищення продуктивності роботи міської ради через зменшення загального часу для оголошення депутатських запитів та виступів в обговоренні з одного питання порядку денного; забезпечення виключно особистого голосування депутатів міської ради; дотримання депутатами міської ради дисципліни та норм депутатської етики.

Чимало депутатів позитивно висловилися про зміни, адже вони покращать продуктивність роботи депутатів на пленарних засіданнях. Зокрема, пропонується доводити до відома депутатів та населення про скликання чергової сесії не пізніше, як за двадцять днів до сесії, у виняткових випадках - не пізніше, як за день до сесії, обмежити час для озвучення запитів до однієї години, час обговорення з одного питання до 30 хвилин тощо. Також зміни унеможливлять голосування чужими картками та покращать етику обранців громади.

Під час сесії також прийнято ще одне рішення, яке запропонував Сергій Григоренко, –«Про внесення змін до рішення міської ради від 30.04.2014 № 59/32 «Про розміщення депутатів Луцької міської ради під час проведення пленарних засідань міської ради». Його потреба зумовлена входження до складу міської ради нового депутата – Віктора Ящука.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Робоча група розробить ...
Наступна новина: На Тернопіллі громадян ...

КОМЕНТАРІ