На Волині засудили наркоторговців

На Волині засудили наркоторговців

28.08.14 15:03 0 722
Троє волинян отримали тюремні строки за збут психотропних речовин.

Апеляційний суд Волинської області розглянув апеляційні скарги прокурора, двох захисників в інтересах обвинувачених та обвинуваченого на вирок Ковельського міськрайонного суду Волинської області у справі злочинної діяльності трьох осіб, пов’язаної з незаконним обігом психотропних речовин.

Судом першої інстанції підсудних визнано винними у вчиненні ними кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. У результаті двоє чоловіків – 38-річний і 34-річний жителі Рожища, отримали покарання шість років позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна, а 28-річному лучанину суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк чотири роки із випробувальним терміном один рік без конфіскації майна.

Розглядаючи справу в апеляційному порядку, суд встановив, що троє наркоділків збували своїм знайомим та наркозалежним особам амфетамін. Частину наркотиків «ділки» використовували для власного вживання.

Захисники просили пом’якшення покарання обвинуваченим, натомість прокурор в апеляційній скарзі просив скасувати вирок суду першої інстанції та постановити новий, яким визнати обвинувачених винними у інкримінованих їм у обвинувальному акті злочинах та призначити їм покарання, запропоноване державним обвинувачем на судових дебатах.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області встановила визнати підсудних винними у вчиненні злочинів, пов’язаних із незаконним обігом психотропних речовин. Апеляційні скарги прокурора, 38-річного обвинуваченого та його захисника залишити без задоволення, водночас апеляційну скаргу захисника 34-річного наркоторговця задовольнити частково, а відтак вирок Ковельського міськрайонного суду Волинської області змінити: виключити з переліку майна, яке підлягає конфіскації в дохід держави, квартиру в місті Рожище Волинської області.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жителі Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ