У Волинській області ДЛЯ ЧОГО АВТОКРІСЛО?

У Волинській області ДЛЯ ЧОГО АВТОКРІСЛО?

28.08.14 11:59 0 739
На території Волинської області є випадки, коли неповнолітні травмуються як пасажири в автомобілі, що потрапив у ДТП. Зверніть увагу на основні помилки, які допускають дорослі, не думаючи про те, що це приводить до травмування їхніх дітей у випадку скоєння дорожньо-транспортної пригоди або навіть екстреного гальмування.

Дитина не повинна сидіти на передньому пасажирському сидінні

Дитину, не пристебнуту ременем безпеки, при ударі відкидає на передню панель або в лобове скло. При серйозній аварії шансів на порятунок немає. Однак при фіксації дитини за допомогою ременя безпеки маля одержить найтяжчу травму шиї, адже конструкція ременя розрахована на дорослу людину.

Дитина не повинна стояти між передніми сидіннями

Мускулатура в дітей недостатньо розвинена, кістяк не сформований: при різкому гальмуванні в них не вистачить сил втриматися за спинку крісла. Падіння на твердий предмет або виступаючу деталь салону – неминуче. Наслідки непередбачені: від забою до важких черепно-мозкових травм.

Дитина перебуває на колінах або руках дорослого пасажира, який сидить попереду

При різкому гальмуванні дорослий не втримає дитину. Більше того, змістившись при ударі вперед, може додатково травмувати маля, притиснувши його. При ударі позаду все відбудеться з точністю до навпаки – ваги дитини вистачить, щоби зламати дорослому ребра. Окрім того, подушка безпеки, що спрацювала, може травмувати маля.

Дитина сидить на колінах у водія

Навіть прямуючи нерівним відрізком дороги, водій може затиснути дитину між собою та кермом. Можливі наслідки: переломи кісток таза, ребер, закриті травми живота тощо. Якщо спрацює подушка безпеки, то у маляти немає жодних шансів вижити.

Дитина сидить на задньому сидінні

При лобовому зіткненні непристебнуте маля із силою вдарить об спинку переднього сидіння. Наслідок такого удару – ушкодження шийного відділу хребта. Верхня частина хребта в людини найрухливіша, а тому – найвразливіша. Якщо ж дитину на задньому сидінні пристебнуть звичайним способом, то у випадку ДТП дитина може отримати травму шиї.

Дитина стоїть на задньому сидінні спиною вперед

При екстреному гальмуванні дитина летить спиною вперед по ходу руху, при бічному зіткненні – падає убік, назустріч удару. Стриматися їй немає за що. Наслідки – найтяжчі травми хребта. Дитина може впасти на дверну ручку, підлокітник або на важіль перемикання передач, одержавши додаткові травми. Маленький пасажир, який падає вперед спиною, травмується значно сильніше.

Державтоінспекція застерігає: єдиний правильний варіант перевезення дітей – це використання автокрісла!

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ