Закарпатська область: рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

Закарпатська область: рятувальники продовжують надавати допомогу вимушеним переселенцям

28.08.14 09:26 0 738
Майже щодоби на Закарпаття прибувають громадяни, котрі вимушені переміщуватись з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території півострова Крим. Тож робота, яку проводять рятувальники для того, щоб люди відчували підтримку з боку суспільства та не зневірились у майбутньому, проводиться постійно. Так, нещодавно рятувальники Воловецького гарнізону зустріли та перевезли до місця тимчасового проживання двох жінок із Донецька.

З’ясувалось, що 53-річна Надія та її мати-інвалід І групи спочатку прибули на Львівщину, а вже звідти рятувальники сусідньої області доставили переселенок до закарпатських колег. Допомога бійців ДСНС була необхідна через те, що 81-річна мати є людиною з обмеженими можливостями та самостійно пересуватись не може. Донька щиро подякувала рятувальникам за допомогу, адже самостійно дістатись до місця тимчасового мешкання вони б не змогли. Зараз обидві жінки перебувають у селі Буковець, що на Міжгірщині.

Нагадаємо, що для вирішення питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, функціонує обласний штаб. Він виконує функції координаційного центру та знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Народна 4. Також працює «гаряча лінія» - (0312) 61-22-20 з надання роз’яснень громадянам стосовно можливості отримання соціальної підтримки за місцем тимчасового перебування на території Закарпаття.

Станом на 27 серпня на території Закарпатської області зареєстровано 1261 особа, з яких 1039 - приїхали зі східних областей та 222 – з Криму. Всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На футбольні змагання до ...

КОМЕНТАРІ