Підпільні видобувальники бурштину знову потрапили до рук міліції Житомирщини

Підпільні видобувальники бурштину знову потрапили до рук міліції Житомирщини

28.08.14 16:38 0 903
У північних районах Житомирської області триває проведення заходів, направлених на попередження та припинення фактів незаконного видобутку дорогоцінного каміння. Мало не щодня правоохоронці виявляють нові випадки протиправної діяльності, «на гарячому» затримують мисливців на бурштин і вилучають устаткування, за допомогою якого здійснюється протиправна діяльність.

Пізнього вечора 26 серпня спільна мобільна група працівників обласних управлінь боротьби з організованою та економічною злочинністю, які рейдували в Олевському районі, натрапила на двох чоловіків, які мали намір утворити незаконні копальні у лісовому масиві.

На місці події знаходився й вантажний автомобіль ЗІЛ, у якому перевозилися обладунки для незаконного видобутку надр.

Оперативники викликали слідчо-оперативну групу Олевського райвідділу міліції для документування виявленого факту.

– Було встановлено, що затримані чоловіки є жителями Рівненщини, - розповідає начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Володимир Лупащенко. – Під час огляду з вантажівки, належної одному із затриманих чоловіків, правоохоронці вилучили три дизельні мотопомпи та 200 м пожежних рукавів, які призначалися для розмивання ґрунту.

Інформація про подію була належним чином зареєстрована. Нині в рамках відкритого за ч.2 ст.240 (Незаконний видобуток надр) Кримінального кодексу України кримінального провадження міліція з’ясовує усі обставини події та встановлює осіб організаторів протиправної діяльності.

Нагадаємо, що днями на Коростенщині за підпільний видобуток сонячного каміння правоохоронці затримали двох чоловіків з Рівненщини та Івано-Франківщини.

За порушення правил охорони надр діючим законодавством передбачено обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Чернівці: Під час митного ...

КОМЕНТАРІ