На Львівщині затримано групу підлітків, які

На Львівщині затримано групу підлітків, які "стріляли" камінням по вікнах поїздів

28.08.14 12:22 0 781
Наприкінці минулого місяця в районі села Старе Село Львівської області близько опівночі, камінням був «обстріляний» пасажирський поїзд Київ - Івано-Франківськ. Уже через кілька днів випадок знову повторився. Транспортні правоохоронці лінійного відділу на станції Стрий зайнялися пошуками правопорушників.

- Стали розпитувати місцевих жителів, а також встановили цілодобовий нагляд за даною ділянкою, - розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей ЛВ на ст. Стрий Михайло Шутко. - Хтось одне слово скаже, хтось щось інше - таким чином, була встановлена група молодих хлопців. Хлопці, які розважались биттям вікон в поїздах, виявились п’ятеро чоловік. Троє неповнолітніх з 1999 р.н та один з 1995, інший з 1996 р.н.

У першому випадку трійця хлопців вирішили спробувати нову розвагу. Кілька разів кинувши каменем в проходящий поїзд, побачили, що потрапили. Уже на наступний раз залучили ще двох своїх товаришів. Вперше було зафіксовано побиття 5 вікон, вдруге 7. Збитки становили близько 3500 гривень.

Як показує практика, найчастіше не знають, куди направити свою надлишкову енергію молоді люди саме цього віку. На сьогоднішній день співробітники транспортної міліції за даним фактом провели перевірку. Батьки неповнолітніх та дорослі молодики в повному обсязі відшкодували завдані збитки.

Незважаючи на те, що ми живемо в цивілізованому світі, багато хто не знаходить кращого способу самоствердитися, окрім як щось зіпсувати. Нічого не зупиняє цих людей: ні совість, ні страх бути спійманим на місці злочину. І, як правило, на питання: «Для чого ти це зробив?» Звучить відповідь: «Просто так» або «Не знаю».

Припинення таких злочинів і правопорушень - завдання складне. Співробітники транспортної поліції постійно проводять профілактичні бесіди в навчальних закладах, на вулицях, роз'яснюють, що такі вчинки призводять до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності.

Природно, кожен сам визначає свою долю, однак транспортна міліція на Львівській залізниці радить все ж вибирати більш культурні і корисні способи проведення часу. Направте свої здібності на благо суспільства!

Підрозділ зв’язків з громадськістю

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: Активісти зібрали для ...

КОМЕНТАРІ