в обласному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проходить семінар для працівників місцевої пожежної охорони Прикарпаття

в обласному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проходить семінар для працівників місцевої пожежної охорони Прикарпаття

28.08.14 09:11 0 685
В Івано-Франківському обласному навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності проходить семінар для працівників місцевої пожежної охорони Прикарпаття. Зі слухачами проводяться теоретичні і практичні заняття, які підвищують їхній кваліфікаційний рівень та допомагають вдосконалитися у нелегкій, проте почесній професії рятувальника.

Учасникам семінару нагадують про особливості організації гарнізонної і караульної служби, класифікацію, загальну будову, тактико-технічні характеристики пожежно-рятувальних автомобілів, пожежних рукавів і рукавного обладнання, тактичні можливості підрозділів пожежно-рятувальної служби, способи гасіння пожежі та основні вимоги з охорони праці. Особливу увагу звертають на локалізацію і ліквідацію пожеж у сільській місцевості, коли бракує води, при сильному вітрі, в умовах низьких та високих температур, адже працівникам місцевої пожежної охорони дуже часто доводиться працювати саме в таких умовах.

Під час практичної частини семінару вогнеборці вдосконалюють свої вміння й навики, вправляючись з пожежними рукавами, стволами та мотузками, відпрацьовуючи механізм саморятування і рятування потерпілих з верхніх поверхів навчальної вежі.

Такі семінари, стверджують фахівці, є дуже корисними, адже вони підвищують майстерність слухачів та збільшують їхню впевненість у власних силах, допомагають їм ще вправніше ліквідовувати пожежі та мінімізувати їх нищівні наслідки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ