В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили питання забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО

В Житомирській області в облдержадміністрації обговорили питання забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО

28.08.14 12:10 0 768
Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка відбулася нарада з вирішення проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням житлом родин військовослужбовців загиблих в зоні проведення антитерористичної операції. У засіданні, що відбулося 27 серпня, взяли участь представники профільних департаментів та служб облдержадміністрації, а також військове керівництво регіону.

На разі найважливішим завданням для всіх органів державної влади на Житомирщині є уточнення списків загиблих на сході України наших земляків. Станом на 27 серпня цього року на черзі для отримання житла вже перебуває 8 сімей загиблих військовослужбовців. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.08.2014 № 729-р передбачено виділити для Житомирської області 707,9 тис. грн. на придбання для них квартир. Проте, за попередніми розрахунками, ця сума дозволить забезпечити житлом лише дві родини. З огляду на це, 26 серпня голова облдержадміністрації Сергій Машковський ініціював лист до Кабміну з проханням передбачити виділення додатково 3 млн. грн. для того, аби вирішити житлові проблеми родин загиблих учасників АТО.

Завідувач сектору мобілізаційної роботи облдержадміністрації Михайло Горобець окреслив типові проблеми, які виникають при визначенні порядку придбання квартир. Присутні прийняли рішення найближчим часом розробити чіткий алгоритм з дотриманням усіх формальних процедур у забезпеченні житлом сімей загиблих учасників АТО. Окрім цього, листи із проханням виділити додатково 3 млн. грн. будуть спрямовані до Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Це аналогічні звернення до того, яке в Уряд вже відправив голова облдержадміністрації. На переконання учасників наради, вони допоможуть пришвидшити процес виділення грошей профільними міністерствами.

Поки вирішується питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, органи влади на місцях мають сконцентрувати увагу на тому, аби сприяти влаштуванню в садочки дітей загиблих, надати допомогу школярам, які 1 вересня повернуться за парти, а також працевлаштувати дружин загиблих учасників АТО.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Піккардійська терція» ...
Наступна новина: Чернівці: Платник податку ...

КОМЕНТАРІ