У Рівненській області на лаві підсудних - сільський голова, який вчинив корупційний злочин у сфері земельних відносин

У Рівненській області на лаві підсудних - сільський голова, який вчинив корупційний злочин у сфері земельних відносин

28.08.14 10:29 0 804
Прокуратурою Рівненського району скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем одним із колишніх сільських голів, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, та службового підроблення (ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України).

? Установлено, що сільський голова, будучи державним службовцем 8 рангу 4 категорії, діючи умисно в інтересах мешканця області, підробив рішення сесії сільської ради про передачу останньому в приватну власність земельної ділянки площею 0,16 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, ? розповів прокурор Рівненського району Андрій Забродоцький. ? У подальшому на підставі завідомо неправдивого офіційного документа землевпорядною організацією було виготовлено відповідну технічну документацію, а сільським головою підписано та посвідчено печаткою сільської ради державний акт на право власності на цю земельну ділянку.

Такими незаконними діями спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам на суму вартості земельної ділянки, яка на момент отримання державного акту становила 47,5 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повернення землі у власність територіальної громади.

Згідно із законодавством відповідальність за вчинення зазначених кримінальних правопорушень передбачена у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі наслідки ...
Наступна новина: Реванш луцьких ветеранів

КОМЕНТАРІ