Освітні заклади Тернополя готові до початку нового навчального року

Освітні заклади Тернополя готові до початку нового навчального року

28.08.14 08:42 0 689
27 серпня в Українському домі «Перемога» відбулася конференція працівників освіти Тернополя щодо підготовки до нового навчального року та організації навчального процесу. Участь у конференції взяв міський голова Сергій Надал.

«Ми живемо у непростий час, події на Сході визначають ритм нашого життя по всій країні. Через економічну та суспільну ситуацію в державі, підняття тарифів на енергоносії, перед нами постало питання, як працювати впродовж цього навчального року – каже Сергій Надал. – Було багато пропозицій та ідей щодо оптимізації витрат, пов'язаних з газом і теплом за рахунок графіку навчання. Проаналізувавши не один раз всі варіанти ми прийняли рішення не запроваджувати 6-денне навчання. Ми будемо рекомендувати управлінню освіти і керівникам шкіл скорегувати, оптимізувати програму, можливо провести навчання по окремих суботам».

Начальник управління освіти і науки міської ради Ольга Похиляк звернулася до присутніх із промовою, у якій закликала за будь-яких обставин забезпечити високий рівень надання освітніх послуг у місті, а також проаналізувала зроблене освітянами впродовж 2013-2014 років.

«З метою координації зусиль громадськості і влади при міському голові створена і вже активно діє батьківська рада, яка допомагає у ефективному проведенні навчального процесу, - розповідає Ольга Похиляк. – Адже це представники батьків 38 загальноосвітніх навчальних закладів, які діють у місті».

Серед іншого, начальник управління освіти та науки зазначила, що цього року на освітян очікує модернізація системи освіти, впровадження організаційних форм навчального процесу, формування високої професійної компетентності педагогів і школярів та інші важливі завдання.

До слова, на конференції вирішили перший урок у загальноосвітніх навчальних закладах провести на тему: «Україна – єдина країна».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ