У Тернополі вшанували пам'ять Івана Франка

У Тернополі вшанували пам'ять Івана Франка

28.08.14 12:22 0 1084
Відомого українського поета, письменника та публіциста Івана Франка вшанували тернополяни 27 серпня. Саме відзначають 158-річницю від дня народження видатного українського Каменяра. Із цієї нагоди до підніжжя пам'ятника Івану Франку урочисто поклали квіти. Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак.

«Завдяки таким особистостям, як Іван Франко, можна пишатись тим, що ти – українець, - зазначив Іван Крисак. – Його настанови із далеких часів долинають до нас та вказують вірний шлях дій. ми зібрались біля пам'ятника Івану Франку, який стоїть у визначному місці Тернополя – місці, пов'язаному із зародженням Народного Руху України. Сподіваємось, що подібні заходи вшанування велетів україхнського духу відбуватимуться у кожному регіоні. Адже у цей нелегкий час боротьби ми як ніколи потребуємо прикладів для наслідування. Філософія Франка підносить бойовий дух та вселяє віру в перемогу».

Під час заходу тернопільські митці зачитали твори Івана Франка. Наприкінці програми із патріотичним репертуаром виступив хор національно-патріотичної пісні «Заграва», у склад якого входять учасники національно-визвольної боротьби, колишні політичні в’язні та репресовані.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині затримано ...

КОМЕНТАРІ